Рецепт мохіто: як приготувати освіжаючий коктейль
Мохіто — це той коктейль, який неабияк освіжає під час спеки. Літо вже на носі, тому пропонуємо рецепт мохіто. Одразу зазначимо, що готується він дуже легко.
Мохіто буває алкогольним та безалкогольним. Подаємо обидва рецепти коктелю.
Рецепт безалкогольного мохіто
Для приготування цього коктейлю знадобляться кілька листочків свіжої м’яти (10-15 грам), пів лайма, 150 мілілітрів Спрайту, тростинний цукор та кілька кубиків льоду.
Спочатку треба нарізати лайм невеликими шматочками і викласти у ємність. Далі додати м’яту і тростинний цукор. Добре все розім’яти. Далі треба додати кубики льоду і перекласти суміш в спеціальний шейкер для коктейлів. Якщо ж шейкеру нема, то нічого страшного. Суміш для мохіто можна збити звичайним блендером. Після цього суміш треба вилити в стакан і залити Спрайтом. Перед подачею мохіто можна декорувати або кружечком лайма, або ж листочком м’яти.
Алкогольний мохіто: рецепт
Аби приготувати алкогольний мохіто, знадобляться 1 лайм, 2 гілочки м’яти, 2 чайні ложки тростинного цукру, пів склянки газованої мінеральної води, кілька кубиків льоду та 50 мілілітрів білого рому.
Лайм треба трошки розім’яти в руках, аби він став соковитішим. Далі його треба нарізати на четвертинки і викласти у склянку. Треба розім’яти листочки м’яти і додати до лайму. Потім слід додати цукор та кубики льоду. Далі треба додати мінеральну воду і ром. І все, коктейль готовий.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як приготувати квас з бузини.