Як закрити вишні у власному соку на зиму: потрібно тільки 3 інгредієнти
Вишні у власному соку на зиму — відмінний рецепт, який збереже максимум корисних властивостей цієї ягоди. У цьому дописі розповідаємо, як закрити вишні на зиму.
Такий рецепт слід робити тільки зі спілими плодами. Інакше і соку у вишнях буде менше, і самий смак буде терпкішим. Звісно, можна додати більше цукру і підсолодити його, але тоді користі стане менше.
Перш за все, знадобляться свіжі вишні (1 кілограм), цукор (за смаком, але орієнтовно 200-300 грамів), вода (200 мл, але можна обійтись і без неї) і банки (обов’язково вимиті й простерилізовані) для консервації.
На першому етапі потрібно вимити вишні та видалити кісточки й решту бруду.
Далі у чисту, суху посудину складіть підготовлені ягоди та засипте їх цукром. Пропорції можна регулювати за своїм смаком, враховуючи кислоту вишні. Залиште посудину з вишнями при кімнатній температурі на 2-3 години. За цей час ягоди пустять сік, що й буде основою для консервування.
За це й час ретельно вимийте та простерилізуйте банки та кришки будь-яким зручним способом.
Акуратно розкладіть ягоди по підготовлених банках, заповнюючи їх приблизно на 2/3.
Залийте вишні соком, який пустили ягоди, або додайте 200 мл води, якщо соку недостатньо. Поставте банки з вишнями у каструлю, доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки протягом 15-20 хвилин (для літрових банок). Закатайте та охолодіть.
Раніше видання інформувало, як приготувати густе варення з полуниці.