Як приготувати домашній майонез: простий рецепт із жовтків
Чимало українців полюбляють готувати різноманітні соуси із натуральних продуктів. Адже так і смак кращий, і користі від страв більше. Тому пропонуємо рецепт домашнього майонезу.
В інтернеті можна знайти безліч рецептів. Ми ж пропонуємо простий рецепт майонезу із жовтків, який доповнить ваші страви і неабияк смакуватиме.
Інгредієнти:
- 1 жовток курячого яйця;
- пів чайної ложки гірчиці;
- 10 мл оливкової олії;
- пів чайної ложки лимонного соку;
- сіль та цукор за смаком.
Читайте також:
Домашній майонез із жовтків: рецепт
- Жовток треба добряче збити вінчиком разом із гірчицею, дрібкою солі та цукру.
- У збиту до однорідності масу потихеньку треба влити оливкову олію. Далі знову слід збити масу, але не надто швидко.
- Коли маса почне прилипати до вінчика, це означатиме, що майонез готовий.
- Якщо хочете, аби домашній майонез був світлий, схожим кольором до магазинного, то до нього треба додати трошки лимонного соку або ж яблучного оцту.
Нагадаємо, раніше видання писало, як приготувати хрусткі малосольні огірки.