Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як приготувати домашній майонез: простий рецепт із жовтків

Чимало українців полюбляють готувати різноманітні соуси із натуральних продуктів. Адже так і смак кращий, і користі від страв більше. Тому пропонуємо рецепт домашнього майонезу.

В інтернеті можна знайти безліч рецептів. Ми ж пропонуємо простий рецепт майонезу із жовтків, який доповнить ваші страви і неабияк смакуватиме.

Інгредієнти:

  • 1 жовток курячого яйця;
  • пів чайної ложки гірчиці;
  • 10 мл оливкової олії;
  • пів чайної ложки лимонного соку;
  • сіль та цукор за смаком.
Читайте також:
Як приготувати лисички: два смачні рецепти

Домашній майонез із жовтків: рецепт

  1. Жовток треба добряче збити вінчиком разом із гірчицею, дрібкою солі та цукру.
  2. У збиту до однорідності масу потихеньку треба влити оливкову олію. Далі знову слід збити масу, але не надто швидко.
  3. Коли маса почне прилипати до вінчика, це означатиме, що майонез готовий.
  4. Якщо хочете, аби домашній майонез був світлий, схожим кольором до магазинного, то до нього треба додати трошки лимонного соку або ж яблучного оцту.

Нагадаємо, раніше видання писало, як приготувати хрусткі малосольні огірки.