Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Без яєць та молока: чому їх краще не додавати у фарш для котлет

Ми звикли бачити ці два інгредієнти у рецептах котлет. Але мало хто знає, що вони не є обов’язковими.

Хороший фарш для котлет може вийти і не використовуючи яєць. Вони необхідні лише за умови, якщо ви кладете до м’яса батон — щоб скріпити.

Така практика була поширеною колись, коли м’ясо було дорогим та недоступним для багатьох, або ж у дефіциті. Тоді котлети готували з хлібом. Таким чином втрачається соковитість страви.

Читайте також:
М’ясо буде соковитим і смачним: рецепти маринаду для шашлику

Для приготування котлет також не обов’язково додавати молоко у фарш. Якщо ви використовуєте батон, його можна змочити просто у воді, оскільки молоко не завжди добре поєднується з м’ясом через різні види білків.

Отже, в принципі для котлет можна обмежитися такими інгредієнтами:

  • фарш свинячий;
  • цибуля ріпчаста;
  • часник — 2 зубчики;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • панірувальні сухарі:
  • олія — для смаження.

Цей простий набір продуктів дозволяє отримати смачний фарш для котлет, не втрачаючи їхньої натуральної соковитості і смаку.

Раніше видання пропонувало простий рецепт, як приготувати оладки з кабачків.