Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Виходить кисло-солодкий смак: салат на зиму з огірками та перцем

У розпал сезону консервації ділимося рецептом, який має всі шанси стати одним із найулюбленіших.

Один із таких смаколиків, що нагадуватиме взимку про літні дні, — це салат з огірками та перцем. Він чудово поєднується з різними стравами, додаючи яскравий акцент до будь-якої трапези.

Для того, щоб його приготувати на 14 півлітрових банок, необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • 4 кілограми огірків;
  • пів кілограма цибулі;
  • 7-8 болгарських перців;
  • 6 стаканів води;
  • стакан солі;
  • спеції, часник.
Читайте також:
Помідори «в снігу»: рецепт консервації на 3 літри

Для маринаду слід взяти 1 кілограм цукру, 3 стакани води, а також 3 стакани оцту.

Рецепт смачного салату на зиму

  1. Нарізаємо цибулю, перець та огірки соломкою, все добре перемішуємо.
  2. Заливаємо овочі розсолом із води та солі.
  3. Відставляємо страву на 3 години, щоб добре пустила сік, після цього його зливаємо.
  4. Перемішуємо та ставимо на вогонь до закипання та охолоджуємо.
  5. На дно півлітрової банки ставимо лавровий листок, 2 штуки духмяного перцю, пів чайної ложки сухої гірчиці зернами, маленький зубчик часнику.
  6. Накладаємо салат з огірків та перцю у банки, заливаємо холодним маринадом. Стерилізуємо протягом 10 хвилин.

Раніше видання публікувало рецепт огірків по-фінськи на зиму та розповідало, який смак має таке маринування.