Виходить кисло-солодкий смак: салат на зиму з огірками та перцем
У розпал сезону консервації ділимося рецептом, який має всі шанси стати одним із найулюбленіших.
Один із таких смаколиків, що нагадуватиме взимку про літні дні, — це салат з огірками та перцем. Він чудово поєднується з різними стравами, додаючи яскравий акцент до будь-якої трапези.
Для того, щоб його приготувати на 14 півлітрових банок, необхідно підготувати такі інгредієнти:
- 4 кілограми огірків;
- пів кілограма цибулі;
- 7-8 болгарських перців;
- 6 стаканів води;
- стакан солі;
- спеції, часник.
Читайте також:
Для маринаду слід взяти 1 кілограм цукру, 3 стакани води, а також 3 стакани оцту.
Рецепт смачного салату на зиму
- Нарізаємо цибулю, перець та огірки соломкою, все добре перемішуємо.
- Заливаємо овочі розсолом із води та солі.
- Відставляємо страву на 3 години, щоб добре пустила сік, після цього його зливаємо.
- Перемішуємо та ставимо на вогонь до закипання та охолоджуємо.
- На дно півлітрової банки ставимо лавровий листок, 2 штуки духмяного перцю, пів чайної ложки сухої гірчиці зернами, маленький зубчик часнику.
- Накладаємо салат з огірків та перцю у банки, заливаємо холодним маринадом. Стерилізуємо протягом 10 хвилин.
Раніше видання публікувало рецепт огірків по-фінськи на зиму та розповідало, який смак має таке маринування.