Легше вже немає: найпростіший рецепт баклажанів на зиму
Під силу приготувати кожному… Саме так коротко можна висловитися про найпростіший рецепт баклажанів на зиму, який ми публікуємо.
Баклажани входять у перелік овочів, які найчастіше заготовляють на зиму. Пропонуємо і ми легкий рецепт.
Інгредієнти для страви:
- баклажани — 2 кг,
- часник — 5 зубчиків,
- червоний перець — 1 шт.,
- оцет — 100 мл,
- сіль — 2 столові ложки,
- цукор — 1 столова ложка,
- соняшникова олія — 200 мл,
- вода — 1 літр.
Найпростіший рецепт баклажанів на зиму
- Перш за все, помийте та наріжте баклажани на кружечки або кубики — як вам більше до вподоби.
- Далі потрібно їх трохи підсолити та залишити на пів години, щоб з них вийшла гіркота. Після цього промийте баклажани під холодною водою і дайте їм стекти.
- Поки баклажани відпочивають, приготуйте маринад. У каструлі змішайте воду, оцет, сіль, цукор та олію. Доведіть суміш до кипіння, а тоді додайте нарізаний червоний перець і подрібнений часник. Прокип’ятіть все разом ще 5 хвилин — і маринад готовий.
- Візьміть стерилізовані банки та розкладіть в них підготовлені баклажани. Залийте гарячим маринадом так, щоб баклажани були повністю покриті рідиною.
- Накрийте кришками та поставте банки в каструлю з гарячою водою для додаткової стерилізації. Досить 10-15 хвилин кип’ятіння.
- Щільно закрутіть банки та залиште до повного остигання. Ось і все — найпростіший рецепт баклажанів на зиму готовий.
Раніше видання публікувала рецепт огірків по-фінськи на зиму.