Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Літній смаколик: як швидко приготувати смачну випічку з лохиною

Блогерка ask_edith поділилася рецептом клафуті з лохиною. Назва досить незвична, бо походить з Франції, проте це дуже простий рецепт.

Щоб зробити клафуті, потрібно приготувати рідке тісто по консистенції як на млинці. Також знадобляться сезонні ягоди. Блогерка обрала лохину.

Читайте також:
Феєрія літа: готуємо салат з персиками та хамоном

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 3 яйця
  • 190 грам борошна
  • 30 грам какао
  • 100 грам цукру
  • 5 грам розпушувача
  • ванільний екстракт
  • лохина 400 грам

Приготування:

  1. У мисці змішати молоко, яйця та цукор. Додати борошно, розпушувач і какао.
  2. Активно збити. Тісто має вийти таке, наче для млинців.
  3. Форму для випікання змастити шматочком вершкового масла.
  4. Викласти лохину, закриваючи все дно.
  5. Обережно вилити тісто і випікати при 180 градусах 45 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна ожина та кому її радять вживати.