Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

Як правильно варити рис? Якщо ви хоча б раз задумувались над цим, то ми даємо конкретні поради.

Знаний в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко поділився секретом, як правильно варити рис, щоб він був дуже смачним. Інформація опублікована на його сайті з рецептами та кулінарними порадами.

Євген Клопотенко зазначив, що у світі існує безліч різновидів рису. Але на цей раз звернемо увагу тільки на ті, які найбільше використовуються в Україні.

Читайте також:
Томатний сік на зиму в домашніх умовах: рецепт, як закрити натуральний напій

Рис поділяється на три основні категорії за розміром зерен: круглозернистий, середньозернистий і довгозернистий. Окрім різних смакових характеристик, ці види рису відрізняються також вмістом крохмалю.

Круглозернистий рис містить найбільшу кількість крохмалю, через що після варіння він стає більш клейким. У середньозернистому рисі крохмалю менше, а в довгозернистому — найменше, що робить його найрозсипчастішим після приготування.

Рис може бути необробленим, тобто не піддаватись шліфуванню. Такий рис, як правило, має темний колір і зберігає найбільше корисних речовин. Однак для приготування він потребує більше часу.

Інші види рису вважаються обробленими, тобто піддаються шліфуванню. Найпоширенішим залишається білий шліфований рис, який хоча і втрачає значну частину поживних речовин, залишається популярним через швидкість приготування.

Як правильно варити рис

Для приготування рису важливо дотримуватись правильних пропорцій. Оптимальним співвідношенням є 1 частина рису на 2 частини води. Коли вода закипить, дайте рису покипіти приблизно 5 хвилин, потім потрібно вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити на 15 хвилин.

Цей метод підходить для будь-якого виду рису, проте час приготування може варіюватися. Для круглозернистого рису цей час настоювання слід скоротити на 5 хвилин, а для нешліфованого — збільшити на 15 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки на зиму з лимоном за рецептом Євгена Клопотенка.