Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Томатний сік на зиму в домашніх умовах: рецепт, як закрити натуральний напій

Томатний сік на зиму в домашніх умовах: рецепт, як закрити натуральний напій

Томатний сік на зиму в домашніх умовах: рецепт, як закрити натуральний напій
Фото: Depositphotos

Розповідаємо рецепт, як приготувати томатний сік на зиму в домашніх умовах. Виходить смачний і натуральний напій.

Якщо ви ще ніколи не готували томатний сік на зиму в домашніх умовах, не хвилюйтеся, це доволі легко. Але, будьмо відвертими, трохи марудно. Тому будьте готовими до кропіткої праці.

ВІДЕО ДНЯ

Щоб отримати дійсно смачний томатний сік, потрібно почати з правильної підготовки інгредієнтів. Вибирайте лише стиглі, соковиті помідори. Ідеально підійдуть сорти, які мають яскраво-червоний колір і тонку шкірку. Пам’ятайте, що якісна сировина — це 80% успіху.

Читайте також:
Дуже вдалий рецепт: як готується аджика на зиму з помідорів
Реклама

Перед тим як перейти до приготування, ретельно вимийте помідори. Можливо, навіть варто занурити їх у кип’яток на кілька хвилин, щоб легко зняти шкірку. Це допоможе отримати чистий і насичений смак, без зайвих домішок.

Для рецепта нам потрібно лише:

Реклама
  • томати — 10 кілограмів,
  • сіль — 1 чайна ложка з гіркою на 1 літр соку.

Увага! Томатів має бути стільки, щоб за раз зварити. Якщо у вас є відповідна велика каструля, то беріть 10 кілограмів, соку буде більше. Якщо не маєте, то візьміть меншу кількість і, відповідно, додайте менше солі. Орієнтир такий: з 1,5 кг помідорів виходить близько 1 літра соку, але все залежить від стиглості помідорів.

Як готувати томатний сік на зиму

  • Наріжте помідори на шматочки й пропустіть їх через м’ясорубку.
  • Вилийте у каструлю та додайте сіль. На 1 літр — 1 чайна ложка з гіркою.
  • Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і з цього моменту варіть 10 хвилин.
  • Важливий момент! Якщо ви любите сік з м’якоттю, не потрібно додатково проціджувати суміш. Однак, якщо ви віддаєте перевагу більш рідкому варіанту, скористайтеся ситом. Але перед цим хай сік трохи охолоне, щоб не ошпаритись.
  • Коли протерли через сито, ще раз поставте на вогонь і хай покипить 5 хвилин.
  • Розлийте по стерилізованих банках та закрийте стерилізованими кришками.
Реклама

Порада! Коли варите другий раз, то можна додати трохи цукру, щоб збалансувати кислинку. Але це вже на власний розсуд.

Раніше ми розповідали, як приготувати кетчуп на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно