Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чим корисна диня та кому варто її обов’язково вживати

Диня має набагато більше корисних властивостей, ніж може здаватися на перший погляд. Розповідаємо, яка від неї користь та кому варто включити її у свій раціон.

Диня багата на вітаміни та мікроелементи, які відіграють важливу роль у підтримці нашого організму. Наприклад, вітамін С, що міститься в дині, зміцнює імунітет, допомагає боротися із застудою та інфекціями.

Антиоксиданти, такі як бета-каротин, які надають дині яскраво-жовтий або помаранчевий колір, захищають клітини від ушкоджень, сприяють здоров’ю очей та шкіри. Крім того, диня багата на калій — мікроелемент, що сприяє нормалізації кров’яного тиску та покращенню роботи серця.

Читайте також:
Користь винограду для організму: кому найперше варто його вживати

Ще одна причина любити диню — її низький вміст калорій. Вона ідеально підходить для тих, хто хоче схуднути або просто слідкує за своєю фігурою.

Кому варто вживати диню

  • Людям із захворюваннями серця та судин. Диня містить багато калію, який є життєво важливим для здоров’я серцево-судинної системи. Калій допомагає регулювати артеріальний тиск і підтримувати нормальний ритм серця.
  • Тим, хто хоче зміцнити імунітет. Завдяки великій кількості вітаміну С, диня допомагає зміцнити захисні сили організму.
  • Тим, хто прагне поліпшити травлення. Диня містить велику кількість харчових волокон, які допомагають поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо ви страждаєте від запорів або інших проблем з травленням, додавання дині до раціону може допомогти.

Як правильно обирати та вживати диню?

Завжди звертайте увагу на запах: стигла диня повинна мати приємний, солодкий аромат. Її шкірка повинна бути пружною, без м’яких ділянок чи темних плям.

Також важливо пам’ятати, що диню найкраще вживати у свіжому вигляді, нарізавши на скибочки або додаючи до фруктових салатів. Свіжий сік з дині теж може стати чудовим доповненням до вашого меню.

Раніше видання розповідало про користь кавунів.