Як приготувати баклажани: рецепт страви, яка вразить гостей
Рецептів страв із баклажанів в інтернеті є чимало. Ми ж публікуємо рецепт страви, яка ідеально підійде і на вечерю, і на святковий обід.
Йдеться про рецепт рулетиків із баклажанів. Але нічого запікати в духовці не доведеться, бо баклажани приготуємо на сковорідці. Цей рецепт простий, приготування не займе багато часу. Але повірте, що смак цієї страви приємно вразить і вас, і ваших гостей.
Інгредієнти
- баклажани — 2 штуки;
- помідори чері — 5-6 штук;
- майонез — 2 столові ложки;
- сметана — 2 столові ложки;
- сіль, перець — за смаком;
- часник — 1-2 зубчики;
- кріп — 1 пучок;
- олія для смаження.
Читайте також:
Як приготувати баклажани на сковорідці: смачний рецепт рулетиків із баклажанів
- Для початку помийте баклажани, відріжте «хвостики» з обох сторін. Баклажани наріжте не кружечками, а смужками. Викладіть у миску і добре посоліть. Залишіть баклажани на 15 хвилин.
- Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Помийте помідори та кріп. Частик почистіть.
- Змішайте в ємності майонез, сметану, подрібнений часник та кріп, сіль і перець.
- Помідори розріжте навпіл, видаливши плодоніжки.
- Баклажани сполосніть та просушіть на кухонному рушнику. У сковорідку налийте трохи олії і обсмажте баклажани з обох сторін. Потім викладіть їх на паперовий рушник, аби позбутись зайвої олії.
- Вистеліть баклажани на плоску тарілку або кухонну дощечку, щедро змастіть кожен слайс соусом зі сметани та майонезу, поставте половинку помідора і скрутіть рулетик. І все, неймовірно смачні рулетики із баклажанів готові. Смачного.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепт в’ялених томатів.