В’ялені томати: простий рецепт із помідорів
В’ялені томати — це делікатес, родом із Італії. Але полюбляють його і в Україні.
Зараз саме сезон помідорів і українці шукають в Інтернеті рецепт в’ялених томатів. Тому розповімо, як приготувати в’ялені помідори вдома.
ВІДЕО ДНЯІнгредієнти
- помідори — 2,5-3 кг;
- часник — 4 зубчики;
- оливкова олія — 0,5 л;
- італійські трави;
- сіль — за смаком.
Читайте також:
В’ялені томати: рецепт
- Помийте помідори, розріжте навпіл, видаліть серединку. До речі, краще брати помідори одного розміру, найкраще підійдуть помідори твердих сортів.
- Викладіть помідори в духовку або ж спеціальну сушарку. Однак врахуйте, що температура не має перевищувати 100 градусів. Сушити томати треба довго, близько 10-15 годин. Але слід слідкувати, аби вони не були ні пересушеними, ні недосушеними. Помідори, які правильно висушились, мають легко розламуватися і не містити вологи.
- Стерилізовані банки мають бути сухими. Найкраще брати банки 750 мл. Помідори треба ставити у банки шарами, посипаючи кожен шар спеціями.
- У каструлі розігрійте оливкову олію і додайте до неї почищені й подрібнені зубчики часнику.
- Потім треба викласти часник у банки з томатами і залити їх теплою олією до верху. Саме тепла оливкова олія пом’якшить помідори і розкриє аромат трав.
- Банки треба закрити стерилізованими кришками і все — в’ялені томати на зиму готові. Зберігати їх краще у темному й прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше видання публікувало найпростіший рецепт баклажанів на зиму.