Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В’ялені томати: простий рецепт із помідорів

Рецепт в’ялених томатів на зиму

В’ялені томати — це делікатес, родом із Італії. Але полюбляють його і в Україні.

Зараз саме сезон помідорів і українці шукають в Інтернеті рецепт в’ялених томатів. Тому розповімо, як приготувати в’ялені помідори вдома.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти

  • помідори — 2,5-3 кг;
  • часник — 4 зубчики;
  • оливкова олія — 0,5 л;
  • італійські трави;
  • сіль — за смаком.
Читайте також:
Домашній кетчуп на зиму: простий рецепт із помідорів
Реклама

В’ялені томати: рецепт

  1. Помийте помідори, розріжте навпіл, видаліть серединку. До речі, краще брати помідори одного розміру, найкраще підійдуть помідори твердих сортів.
  2. Викладіть помідори в духовку або ж спеціальну сушарку. Однак врахуйте, що температура не має перевищувати 100 градусів. Сушити томати треба довго, близько 10-15 годин. Але слід слідкувати, аби вони не були ні пересушеними, ні недосушеними. Помідори, які правильно висушились, мають легко розламуватися і не містити вологи.
  3. Стерилізовані банки мають бути сухими. Найкраще брати банки 750 мл. Помідори треба ставити у банки шарами, посипаючи кожен шар спеціями.
  4. У каструлі розігрійте оливкову олію і додайте до неї почищені й подрібнені зубчики часнику.
  5. Потім треба викласти часник у банки з томатами і залити їх теплою олією до верху. Саме тепла оливкова олія пом’якшить помідори і розкриє аромат трав.
  6. Банки треба закрити стерилізованими кришками і все — в’ялені томати на зиму готові. Зберігати їх краще у темному й прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше видання публікувало найпростіший рецепт баклажанів на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно