Яким має бути найкраще тісто на вареники та як його зробити
Найкраще тісто на вареники вважається те, яке не липне до рук та ідеально розкочується. Адже ліпити вареники тоді в одне задоволення.
Вареники — це одна з найпопулярніших страв української кухні, яка славиться своїм смаком та різноманіттям начинок. Проте, щоб вони були справжніми «шедеврами», дуже важливо правильно приготувати тісто.
ВІДЕО ДНЯЩоб бути певним, що тісто вдасться, потрібно зробити правильний вибір борошна — і це найголовніше. Кожен кулінар знає, що від борошна при випічці або при готуванні мучних страв залежить дуже багато. Найкраще використовувати борошно вищого сорту з високим вмістом клейковини. Воно забезпечить необхідну еластичність тіста.
Рецепт ідеального тіста на вареники
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 500 грамів,
- вода (тепла, 35-40°C) — 200 мл,
- яйце куряче — 1 шт.
- сіль — 1 чайна ложка,
- олія рослинна (за бажанням) — 1 столова ложка.
Як приготувати тісто на вареники:
- Просійте борошно через сито. Це допоможе тісту бути більш м’яким та еластичним.
- В глибокій мисці змішайте борошно з сіллю. В окремій ємності злегка збийте яйце. Потім додайте яйце до борошна і поступово вливайте теплу воду, одночасно перемішуючи тісто.
- Якщо ви хочете, щоб воно було більш м’яким та еластичним, додайте 1 столову ложку рослинної олії.
- Вимішуйте тісто спочатку в мисці, а потім перекладіть його на присипану борошном робочу поверхню. Вимішуйте тісто руками близько 10 хвилин, поки воно не стане гладким, однорідним і перестане липнути до рук.
- Сформуйте кулю з тіста, накрийте його чистим рушником і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі. Це дозволить тісту «відпочити» і стати більш пластичним.
Після «відпочинку», воно готове до розкачування і формування вареників. Якщо ви не плануєте використовувати все тісто одразу, його можна зберігати у холодильнику до 24 годин, попередньо загорнувши у харчову плівку.
Реклама