Як приготувати батат в духовці: смачний рецепт від відомого кулінара
Чимало українців полюбляють готувати страви із картоплі. Проте дедалі частіше на прилавках супермаркетів та ринків можна помітити овоч, який зовні дещо нагадує картоплю, — батат.
Батат ще називають солодкою картоплею, однак за своєю структурою він більше схожий на моркву. Із батата можна приготувати дуже смачний гарнір, наприклад, до м’яса або ж риби. Тому сьогодні розповімо, як приготувати батат в духовці.
Цей рецепт опублікував відомий український кулінар Євген Клопотенко. Рецепт запеченого батату простий і не потребує багато часу на його приготування.
Інгредієнти:
- батат — 400 грамів;
- лимон — 1 штука;
- соняшникова олія — 2 столові ложки;
- сіль — за смаком.
Читайте також:
Запечений батат в духовці: покроковий рецепт
- Очистьте батат. Розріжте його навпіл поздовж, а потім — півкільцями. Розігрійте духовку до 180 градусів.
- У ємність викладіть нарізаний батат. Влийте олію, посоліть. Далі добряче перемішайте.
- Помийте лимон і наріжте його скибочками. Але трохи тонкішими, ніж батат.
- У форму для запікання викладіть батат, перекладаючи його лимоном. Тобто шматок батату, далі шматок лимону, далі знову шматок батату. Накрийте все фольгою і поставте у розігріту духовку. Запікайте близько 30 хвилин.
- Коли батат готовий, дістаньте його із духовки і поставте на тарілку. Його можна їсти або разом із лимоном, або ж прибрати лимон. Запечений батат також можна посипати тертим сиром чи дрібно нарізаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми публікували смачний рецепт рулетиків із баклажанів.