Наймиліше осіннє печиво: як зробити їстівні мухомори
Осінь — час ароматної випічки. Блогерка ask_edith пропонує спекти їстівні мухомори — вони сподобаються і дорослим, і дітям.
Для цього печива вам знадобиться харчовий барвник. За бажанням його можна замінити натуральними інгредієнтами.
«Мухомори, які можна їсти. Це наймиліше осіннє печиво, яке доводилось пекти», — зазначає блогерка.
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 150 г цукру
- 200 г вершкового масла 82%
- 1 яйце
- ванільний екстракт
- дрібка солі
- дрібка розпушувача (на кінчику ножа)
- червоний харчовий фарбник
Приготування:
- Масло ретельно розтерти з цукром до білого кольору. Додати яйце й змішати до однорідності.
- Потім у кілька етапів просіяти борошно, додати спеції до свого смаку та замісити мʼяке еластичне тісто. Відправити його у холодильник на 30 хвилин.
- Після охолодження розділити тісто навпіл. До однієї половинки додати червоний барвник.
- Вирізати заготовки як на відео: спочатку розкачати червоне тісто і зверху розплюснути маленькі кульки звичайного тіста, імітуючи крапочки на шапці мухомора. Потім вирізати ніжки — можна зробити це формочками, а можна просто нарізати ножем прямокутники.
- Випікати печиво при 160 градусах 10-15 хвилин.
Зазначимо, справжні мухомори неїстівні або сильно отруйні, є небезпечні смертельно отруйні види. Їх не можна вживати в їжу.
Нагадаємо, раніше блогерка поділилася рецептом смачних яблучних кексів.