Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Наймиліше осіннє печиво: як зробити їстівні мухомори

Осінь — час ароматної випічки. Блогерка ask_edith пропонує спекти їстівні мухомори — вони сподобаються і дорослим, і дітям.

Для цього печива вам знадобиться харчовий барвник. За бажанням його можна замінити натуральними інгредієнтами.

«Мухомори, які можна їсти. Це наймиліше осіннє печиво, яке доводилось пекти», — зазначає блогерка.

Читайте також:
Пора пекти сінабони: рецепт ніжних та ароматних булочок з корицею

Інгредієнти:

  • 350 г борошна
  • 150 г цукру
  • 200 г вершкового масла 82%
  • 1 яйце
  • ванільний екстракт
  • дрібка солі
  • дрібка розпушувача (на кінчику ножа)
  • червоний харчовий фарбник

Приготування:

  1. Масло ретельно розтерти з цукром до білого кольору. Додати яйце й змішати до однорідності.
  2. Потім у кілька етапів просіяти борошно, додати спеції до свого смаку та замісити мʼяке еластичне тісто. Відправити його у холодильник на 30 хвилин.
  3. Після охолодження розділити тісто навпіл. До однієї половинки додати червоний барвник.
  4. Вирізати заготовки як на відео: спочатку розкачати червоне тісто і зверху розплюснути маленькі кульки звичайного тіста, імітуючи крапочки на шапці мухомора. Потім вирізати ніжки — можна зробити це формочками, а можна просто нарізати ножем прямокутники.
  5. Випікати печиво при 160 градусах 10-15 хвилин.
Рецепт печива

Зазначимо, справжні мухомори неїстівні або сильно отруйні, є небезпечні смертельно отруйні види. Їх не можна вживати в їжу.

Нагадаємо, раніше блогерка поділилася рецептом смачних яблучних кексів.