Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Готую таке цукрове печиво вдома: 25 хвилин і родина в захваті від смаку

Готую таке цукрове печиво вдома: 25 хвилин і родина в захваті від смаку

Домашнє цукрове печиво полюбляє вся родина. Готувати його легко, потрібно орієнтовно 20-25 хвилин на весь процес з випіканням.

Це один із тих рецептів, які завжди рятують, коли хочеться швидко зробити щось смачненьке, а в магазин йти немає настрою.

Одна з користувачок мережі поділилась своїм улюбленим рецептом цукрового печива, який зможе повторити навіть той, хто не часто робить випічку.

Читайте також:
Просто, але дуже смачно: три рецепти вергунів від переможниці «МастерШеф»

Інгредієнти для приготування:

  • 200 г вершкового масла (кімнатної температури),
  • 200 г цукру,
  • 1 куряче яйце,
  • 300 г борошна,
  • 1 чайна ложка ванільного цукру,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • щіпка солі.

Список інгредієнтів максимально простий. А тепер перейдемо до найцікавішого — самого процесу приготування.

Як приготувати цукрове печиво вдома — простий рецепт

  1. Готуємо тісто. Спочатку збийте м’яке вершкове масло з цукром до однорідної пухкої маси. Це можна зробити міксером або вручну.
  2. Після цього додайте яйце і ванільний цукор, продовжуючи збивати масу, поки всі інгредієнти добре не з’єднаються.
  3. У окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Поступово всипайте цю суміш у масляну масу, замішуючи тісто. Тісто має бути м’яким і трохи липким, але не занадто. Якщо тісто занадто рідке, додайте трохи більше борошна.
  4. З тіста сформуйте невеликі кульки (розміром з волоський горіх), а потім трохи сплюсніть їх руками або виделкою. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і залиште трохи місця між печивами, оскільки вони трішки збільшаться під час випікання.
  5. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 10-12 хвилин, поки краї не стануть злегка золотистими.

Раніше було опубліковано рецепт домашнього печива із шоколадною крихтою.