Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим, а не «забитим»

Скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим, а не «забитим»

Фото: Depositphotos

Скільки часу варити куряче філе, щоб воно було соковитим, залежить від об’єму. Порізане маленькими шматками філе звариться швидше, ніж великий шматок, і це логічно.

Приготування курячого філе часто здається простою задачею. Однак, коли справа доходить до варіння, є одна важлива деталь — соковитість. Переварене філе стає сухим, наче «забитим» і втрачає свій смак, а недоварене — небезпечним для здоров’я.

Давайте розберемось, скільки ж часу потрібно варити куряче філе, щоб воно залишалось ніжним і соковитим.

Читайте також:
Як варити опеньки правильно, щоб не сильно чорніли

Час варіння курячого філе залежно від його розміру

Зазвичай, для філе середнього розміру оптимальний час варіння становить 15-20 хвилин. Однак, якщо ви маєте товсті шматки, їх час приготування може збільшитися до 25 хвилин:

  • філе до 200 г — варіть близько 15 хвилин,
  • філе понад 200 г — варіть від 20 до 25 хвилин.

Якщо ж ви хочете зекономити час, можна нарізати філе на менші шматочки. Так вони зваряться швидше, і вам буде легше контролювати їх соковитість.

Досвідчені кухарі знають декілька хитрощів, щоб зробити куряче філе соковитим. Для початку покладіть філе у каструлю, залийте його холодною водою і лише після цього ставте на вогонь. Це допоможе філе прогрітися поступово і рівномірно.

Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь так, щоб вона ледь булькала. Сильне кипіння може зробити м’ясо жорстким.

Сіль краще додати на початку, а ось спеції — під кінець варіння. Лавровий лист, перець горошком або зубчик часнику додадуть філе легкого аромату.

Раніше видання розповідало, як правильно варити булгур.