Скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим, а не «забитим»
Скільки часу варити куряче філе, щоб воно було соковитим, залежить від об’єму. Порізане маленькими шматками філе звариться швидше, ніж великий шматок, і це логічно.
Приготування курячого філе часто здається простою задачею. Однак, коли справа доходить до варіння, є одна важлива деталь — соковитість. Переварене філе стає сухим, наче «забитим» і втрачає свій смак, а недоварене — небезпечним для здоров’я.
Давайте розберемось, скільки ж часу потрібно варити куряче філе, щоб воно залишалось ніжним і соковитим.
Час варіння курячого філе залежно від його розміру
Зазвичай, для філе середнього розміру оптимальний час варіння становить 15-20 хвилин. Однак, якщо ви маєте товсті шматки, їх час приготування може збільшитися до 25 хвилин:
- філе до 200 г — варіть близько 15 хвилин,
- філе понад 200 г — варіть від 20 до 25 хвилин.
Якщо ж ви хочете зекономити час, можна нарізати філе на менші шматочки. Так вони зваряться швидше, і вам буде легше контролювати їх соковитість.
Досвідчені кухарі знають декілька хитрощів, щоб зробити куряче філе соковитим. Для початку покладіть філе у каструлю, залийте його холодною водою і лише після цього ставте на вогонь. Це допоможе філе прогрітися поступово і рівномірно.
Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь так, щоб вона ледь булькала. Сильне кипіння може зробити м’ясо жорстким.
Сіль краще додати на початку, а ось спеції — під кінець варіння. Лавровий лист, перець горошком або зубчик часнику додадуть філе легкого аромату.
Раніше видання розповідало, як правильно варити булгур.