Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як правильно зберігати мед: прості поради

Чи не на кожній кухні у господинь знайдеться баночка меду. Його використовують для випічки, для приготування соусів і маринадів. Або ж просто додають ложечку меду в чай.

Однак далеко не всі знають, як правильно зберігати мед, аби він не зацукрювався. Тому сьогодні опублікуємо кілька простих, але дієвих порад, дотримуючись яких вдасться вберегти мед від швидкої кристалізації. Одразу зазначимо, що повністю запобігти кристалізації меду неможливо, але можна значно сповільнити цей процес.

Перш за все варто знати, що мед треба зберігати у темному, прохолодному і сухому місці. Температура може складати від -6 до +19 градусів. Також не слід тримати мед там, де на нього можуть потрапляти прямі сонячні промені.

Читайте також:
Як вибрати стиглі та солодкі апельсини: 4 дієві способи

Зберігати мед треба в скляній тарі або ж у контейнерах із харчового пластику. Ще одна порада — набираючи мед, використовуйте лише суху ложку, можна спеціальну дерев’яну.

Багатьох також цікавить, чи можна зберігати мед у холодильнику? Так, можна, адже холод уповільнить процес кристалізації меду. Але врахуйте, що в холодильнику мед значно загустіє. Якщо дотримуватись цих правил, то мед можна зберігати кілька років.

Нагадаємо, раніше «PMG.ua» писало про те, скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим.