Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим, а не «забитим»

Скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим, а не «забитим»

Скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим, а не «забитим»
Фото: Depositphotos

Скільки часу варити куряче філе, щоб воно було соковитим, залежить від об’єму. Порізане маленькими шматками філе звариться швидше, ніж великий шматок, і це логічно.

Приготування курячого філе часто здається простою задачею. Однак, коли справа доходить до варіння, є одна важлива деталь — соковитість. Переварене філе стає сухим, наче «забитим» і втрачає свій смак, а недоварене — небезпечним для здоров’я.

ВІДЕО ДНЯ

Давайте розберемось, скільки ж часу потрібно варити куряче філе, щоб воно залишалось ніжним і соковитим.

Читайте також:
Як варити опеньки правильно, щоб не сильно чорніли
Реклама

Час варіння курячого філе залежно від його розміру

Зазвичай, для філе середнього розміру оптимальний час варіння становить 15-20 хвилин. Однак, якщо ви маєте товсті шматки, їх час приготування може збільшитися до 25 хвилин:

  • філе до 200 г — варіть близько 15 хвилин,
  • філе понад 200 г — варіть від 20 до 25 хвилин.
Реклама

Якщо ж ви хочете зекономити час, можна нарізати філе на менші шматочки. Так вони зваряться швидше, і вам буде легше контролювати їх соковитість.

Досвідчені кухарі знають декілька хитрощів, щоб зробити куряче філе соковитим. Для початку покладіть філе у каструлю, залийте його холодною водою і лише після цього ставте на вогонь. Це допоможе філе прогрітися поступово і рівномірно.

Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь так, щоб вона ледь булькала. Сильне кипіння може зробити м’ясо жорстким.

Реклама

Сіль краще додати на початку, а ось спеції — під кінець варіння. Лавровий лист, перець горошком або зубчик часнику додадуть філе легкого аромату.

Раніше видання розповідало, як правильно варити булгур.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно