Маковий пиріг із чорносливом: рецепт пісного десерту
Під час посту можна насолоджуватися смачною випічкою. Адже є чимало рецептів пісних десертів.
Сьогодні підготували рецепт пісного макового пирога із чорносливом. Але чорнослив можна замінити курагою чи цукатами. Все залежить від ваших вподобань.
Приготування цього десерту не займе багато часу і не потребує використання складних кулінарних технік. Готувати такий пиріг дуже легко.
Пісний маковий пиріг із чорносливом
Інгредієнти:
- 200 мілілітрів води;
- 200 грам цукру;
- 400 мілілітрів соняшникової олії;
- дрібка солі;
- 800 грам борошна;
- 2 чайні ложки ванільного цукру;
- 100 грам маку
- 2 чайні ложки кориці;
- 150 грам чорносливу;
- 4 чайні ложки розпушувача.
Приготування:
- Перш за все розійгрійте духовку до 180 градусів. У глибоку миску влийте олію та воду. Всипте туди цукор та дрібку солі. Легенько розмішайте цю масу.
- Далі всипте вальний цукор, корицю, мак і розмішайте вінчиком. Замочений заздалегідь чорнослив поріжте на невеликі шматочки і додайте у цю суміш.
- Потім додайте борошно і розпушувач. Добре вимішуйте, поки маса не стане однорідною. Слідкуйте, аби не утворились грудочки.
- Вилийте тісто у форму і випікайте пісний маковий пиріг близько 40 хвилин. Подавайте на стіл гарячим або ж охолодженим.
Нагадаємо, раніше видання публікувало рецепти чотирьох пісних страв із картоплі.