Готуємо пісний пиріг: 10 хвилин на підготовку, 30 хвилин — на випікання
Пісні страви можуть бути смачними. Тобто, реально приготувати ароматний пісний пиріг без молока, яєць і масла.
Для початку поговоримо про продукти, з яких будемо готувати. Для пісного пирога вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів.
Для тіста:
- 2 склянки борошна,
- пів склянки цукру,
- 1 склянка теплої води,
- 1/3 склянки рослинної олії,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- дрібка солі.
Для начинки:
- яблука, нарізані скибочками;
- жменя сухофруктів або горіхів;
- кориця для аромату.
Рецепт пісного пирога
- Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль. Потім поступово додайте воду й олію, постійно перемішуючи. Тісто має вийти еластичним і трохи липким, але не рідким. Якщо раптом переборщили з водою, сміливо додайте ще трохи борошна.
- Розділіть тісто на дві частини: одна трохи більша для основи, інша — для «кришечки». Розкатайте основу і викладіть її у форму для випікання, створюючи бортики.
- На тісто викладаємо начинку: яблука, посипані корицею, і трохи сухофруктів або горіхів.
- Розкатайте другу частину тіста й накрийте нею пиріг. Закріпіть краї та зробіть кілька проколів виделкою для виходу пари.
- Духовку розігрійте до 180°C і поставте пиріг випікатися на 30-40 хвилин. Коли він стане рум’яним, його можна виймати.
Раніше видання публікувало чотири дуже прості пісні страви з картоплі.