Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як приготувати імбирне печиво вдома: покроковий рецепт

Імбирне печиво дуже часто готують на новорічно-різдвяні свята. Подаємо рецепт, як його спекти.

Головною родзинкою імбирного печива є спеції: імбир, кориця, мускатний горіх, а іноді й гвоздика. Воно може бути різноманітним за формою — від класичних кружечків до святкових фігурок.

Інгредієнти для приготування:

  • 2 склянки борошна,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 1 чайна ложка меленої кориці,
  • 1 чайна ложка меленого імбиру,
  • 0,5 чайної ложки мускатного горіха,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 100 г вершкового масла,
  • 0,5 склянки цукру,
  • 1 яйце,
  • 2 столові ложки меду.
Читайте також:
Готуємо пісний пиріг: 10 хвилин на підготовку, 30 хвилин — на випікання

Як приготувати імбирне печиво — покроковий рецепт

  1. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач і спеції (корицю, імбир, мускатний горіх і сіль).
  2. В іншій мисці збийте вершкове масло з цукром до кремоподібної консистенції. Додайте яйце та мед, добре перемішайте. Поступово всипайте сухі інгредієнти, замішуючи однорідне тісто.
  3. Якщо тісто занадто липке, можна додати трохи борошна. Після цього обгорніть його харчовою плівкою і відправте до холодильника на 30 хвилин.
  4. Розігрійте духовку до 180°C.
  5. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його на поверхні, присипаній борошном, до товщини близько 5 мм. Можна використовувати формочки для печива (сердечка, зірочки чи навіть прості кружечки), щоб вирізати фігурки.
  6. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером, залишаючи між ними трохи місця, бо вони трохи збільшаться в розмірах під час випікання.
  7. Поставте печиво в духовку та випікайте приблизно 8-10 хвилин. Не пересмажуйте — краї мають лише злегка підрум’янитись. Дістаньте деко, дайте печиву охолонути кілька хвилин.

Раніше видання розповідало, як вдома приготувати цукрове печиво.