Готую таке цукрове печиво вдома: 25 хвилин і родина в захваті від смаку
Домашнє цукрове печиво полюбляє вся родина. Готувати його легко, потрібно орієнтовно 20-25 хвилин на весь процес з випіканням.
Це один із тих рецептів, які завжди рятують, коли хочеться швидко зробити щось смачненьке, а в магазин йти немає настрою.
ВІДЕО ДНЯОдна з користувачок мережі поділилась своїм улюбленим рецептом цукрового печива, який зможе повторити навіть той, хто не часто робить випічку.
РекламаІнгредієнти для приготування:
- 200 г вершкового масла (кімнатної температури),
- 200 г цукру,
- 1 куряче яйце,
- 300 г борошна,
- 1 чайна ложка ванільного цукру,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- щіпка солі.
Список інгредієнтів максимально простий. А тепер перейдемо до найцікавішого — самого процесу приготування.
Як приготувати цукрове печиво вдома — простий рецепт
- Готуємо тісто. Спочатку збийте м’яке вершкове масло з цукром до однорідної пухкої маси. Це можна зробити міксером або вручну.
- Після цього додайте яйце і ванільний цукор, продовжуючи збивати масу, поки всі інгредієнти добре не з’єднаються.
- У окремій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Поступово всипайте цю суміш у масляну масу, замішуючи тісто. Тісто має бути м’яким і трохи липким, але не занадто. Якщо тісто занадто рідке, додайте трохи більше борошна.
- З тіста сформуйте невеликі кульки (розміром з волоський горіх), а потім трохи сплюсніть їх руками або виделкою. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і залиште трохи місця між печивами, оскільки вони трішки збільшаться під час випікання.
- Випікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 10-12 хвилин, поки краї не стануть злегка золотистими.
Раніше було опубліковано рецепт домашнього печива із шоколадною крихтою.