Класичний рецепт салату «Цезар», який шукають всі
Цей салат не тільки смачний та ситний, але й має цікаву історію створення. Публікуємо рецепт, як приготувати салат «Цезар».
«Цезар» роблять на свята та у будні дні, адже він легкий у приготуванні та не вимагає багато часу.
Рецептів салату є багато, кожен кухар додавав щось своє, однак класичний варіант залишається незмінним протягом століття.
Історія виникнення салату «Цезар» ніяк не пов’язана з римським імператором та полководцем Юлієм Цезарем, як це вважає більшість. Страва вперше була приготована у 1924 році, в Мексиці. Її засновником став італійський емігрант Цезар Кардіні. Він переніс свій ресторан із Сан-Дієго у Тіхуану в період «сухого» закону, щоб його заклад міг повноцінно працювати. Одного дня у закладі майже закінчилися продукти, а голодних клієнтів було багато, тому він зібрав все, що було та створив легендарний салат «Цезар».
Страва відразу сподобалася людям і згодом її почали вдосконалювати, додаючи м’ясо птиці чи бекон.
Класичний рецепт салату «Цезар»
Збираючи залишки продуктів, Цезар Кардіні відібрав салат романо, сир пармезан, лимони, кубики хліба, оливкову олію, яйця і вустерширський соус.
Однак, згодом рецепт удосконалили і його основними інгредієнтами стали:
- 0,5 кг курячого філе,
- листя салату айсберг або ромен,
- 100 г підсушеного батону,
- 60 г сиру пармезан,
- 2 столові ложки оливкової олії,
- 1 зубчик часнику,
- 1 ст. ложка лимонного соку,
- 1 яєчний жовток,
- 1 ст. ложка гірчиці,
- перець та сіль.
Для початку потрібно натерти часник та поставити його смажитися у оливковій олії. Далі нарізати на кубики батон і обсмажити його у часнику. Потім дрібно нарізаємо приготоване філе курки та обсмажуємо його до скоринки (можна смажити у часниковій олії). Сир нарізаємо на тонкі слайси.
Для приготування соусу треба розтерти жовток та додати його до лимонного соку, гірчиці та посолити.
Далі промиваємо листя салату, викладаємо його на тарілку, зверху виставляємо куряче філе, скибочки хліба та сир. Перед подачею поливаємо салат соусом.
Цей простий рецепт салату «Цезар» стане прикрасою вашого столу. Ви можете додавати свої інгредієнти, залежно від вподобань.