Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 314 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 200+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 200+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 400+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Скільки варити капусту на голубці, щоб листя стало м’яким, але не розвареним

Скільки варити капусту на голубці, щоб листя стало м’яким, але не розвареним

У приготуванні голубців важлива не тільки начинка, а й капуста, в яку її загортають. Тому важливо знати, скільки варити капусту, щоб листя стало м’яким.

Починати потрібно з вибору самої капустини. Тут варто знати такий момент при купівлі, що молода капуста має листя ніжне і легко знімається. Водночас зимові сорти — жорсткіші, тому їх доведеться довше обробляти.

Щоб капустяне листя не рвалося і легко загорталося, його потрібно правильно підготувати. На першому етапі варто вирізати качанчик (тверду серцевину), щоб листя легше відділялося.

Читайте також:
Як варити спагетті, щоб не злиплися: прості поради

Далі алгоритм такий:

  1. Закип’ятіть воду у великій каструлі. Вода має повністю покривати капусту.
  2. Опустіть капусту в киплячу воду качаном вниз. Час варіння залежить від сорту: молода капуста — 2-4 хвилини, зимові сорти — 5-7 хвилин.
  3. Знімайте листя поступово — як тільки вони починають відставати, обережно піднімайте їх виделкою або щипцями.
  4. Охолодіть листя — перекладіть у миску з холодною водою, щоб зупинити процес варіння.

Головне — не переварити капусту, інакше листя стане занадто м’яким і буде рватися.

Раніше видання розповідало, скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим.