Як варити спагетті, щоб не злиплися: прості поради
Приготування спагетті здається елементарним: кинув у воду, трохи почекав — і готово. Але всім нам знайома ситуація, коли спагетті перетворюються на липкий клубок.
Щоб макарони не злипалися, важливо дотримуватися декількох простих правил.
ВІДЕО ДНЯПочнемо з води. Загальне правило звучить так: 1 літр води на 100 грамів пасти. Це дозволяє спагетті «вільно плавати» та зменшує ризик злипання.
Друге — додавайте сіль одразу після закипання води. Вона допомагає зберегти текстуру спагетті та покращує їх смак. Але не перестарайтеся: приблизно 1 столова ложка солі на літр води буде ідеальним співвідношенням.
РекламаІноді радять додавати трохи оливкової олії у воду, щоб запобігти злипанню. Проте багато шеф-кухарів стверджують, що олія не дає значного ефекту під час варіння, адже вона не розчиняється у воді.
РекламаКиньте спагетті в киплячу воду й відразу розділіть їх ложкою або виделкою, щоб макарони не злиплися на самому початку варіння. Не забувайте помішувати спагетті кожні кілька хвилин. Це важливий крок, оскільки він допомагає запобігти злипанню та забезпечує рівномірне приготування пасти.
Коли макарони приготувались, відкиньте їх на друшляк. Кулінари часто радять відразу заправляти їх соусом, щоб вони не злиплись вже звареними.
Раніше ми розповідали, скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим.