Справжнє пломбірне морозиво за рецептом «Як у СРСР»
Як приготувати морозиво з дитинства та в чому його унікальність — далі в публікації.
У сучасному світі є чимало видів морозива з різними смаками. Однак багато хто пам’ятає саме те — радянське, яке готували за ГОСТом. Пломбір з СРСР відрізнявся своїм насиченим та натуральним смаком, без лишніх добавок.
Виявляється, що цей пломбір насправді не є радянським, адже його придумали в США, а російський технолог просто запозичив рецептуру. Люди настільки вподобали смак пломбіру, що навіть зараз шукають його у магазинах. Однак знайти радянський пломбір не так легко, але його можна приготувати вдома.
Як зробити радянський пломбір вдома
Ось легкий рецепт пломбірного морозива. Вам потрібні такі інгредієнти:
- 350 мл вершків 33% жирності,
- 250 мл молока,
- 3 яєчні жовтки,
- 100 г цукру,
- ванілін за смаком.
Для початку розітріть яєчні жовтки з цукром та ваніліном. Молоко потрібно закип’ятити, зняти з вогню та додати туди жовткову масу. Потім знову поставте молоко на слабкий вогонь і легко збивайте до загустіння. Важливо, щоб молоко не кипіло. Цю масу потрібно повністю остудити.
Вершки з холодильника добре збийте та додайте в молоко з жовтком. Добре перемішайте, а потім викладіть у контейнер та поставте в морозильник. Через кожні 30-40 хв перемішуйте масу міксером чи ложкою. Повторіть це 4-5 разів.
Через декілька годин морозиво повністю застигне та буде готовим до споживання.
Раніше видання писало, як приготувати ідеальні тонкі млинці.