Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Справжнє пломбірне морозиво за рецептом «Як у СРСР»

Як приготувати морозиво з дитинства та в чому його унікальність — далі в публікації.

У сучасному світі є чимало видів морозива з різними смаками. Однак багато хто пам’ятає саме те — радянське, яке готували за ГОСТом. Пломбір з СРСР відрізнявся своїм насиченим та натуральним смаком, без лишніх добавок.

Виявляється, що цей пломбір насправді не є радянським, адже його придумали в США, а російський технолог просто запозичив рецептуру. Люди настільки вподобали смак пломбіру, що навіть зараз шукають його у магазинах. Однак знайти радянський пломбір не так легко, але його можна приготувати вдома.

Читайте також:
ТОП-3 продукти часів СРСР, які зараз неможливо купити і скуштувати

Як зробити радянський пломбір вдома

Ось легкий рецепт пломбірного морозива. Вам потрібні такі інгредієнти:

  • 350 мл вершків 33% жирності,
  • 250 мл молока,
  • 3 яєчні жовтки,
  • 100 г цукру,
  • ванілін за смаком.

Для початку розітріть яєчні жовтки з цукром та ваніліном. Молоко потрібно закип’ятити, зняти з вогню та додати туди жовткову масу. Потім знову поставте молоко на слабкий вогонь і легко збивайте до загустіння. Важливо, щоб молоко не кипіло. Цю масу потрібно повністю остудити.

Вершки з холодильника добре збийте та додайте в молоко з жовтком. Добре перемішайте, а потім викладіть у контейнер та поставте в морозильник. Через кожні 30-40 хв перемішуйте масу міксером чи ложкою. Повторіть це 4-5 разів.

Через декілька годин морозиво повністю застигне та буде готовим до споживання.

Раніше видання писало, як приготувати ідеальні тонкі млинці.