Як смачно приготувати спаржу: два простих і корисних рецепти

У чому користь спаржі, з чим її їдять та як готують — читайте в публікації.
Спаржа — це овочева культура, що походить з родини аспарагусових. Вона популярна як за кордоном, так і в Україні. Більше того, українці навчилися вирощувати її вдома. Спаржа має чимало корисних властивостей та користується великою популярністю серед тих, хто стежить за фігурою і здоровим харчуванням.
ВІДЕО ДНЯВона має незвичний вигляд та приємний смак. В американській культурі можна часто зустріти обід чи вечерю зі спаржею. Цей овоч містить вітаміни та антиоксиданти і покращує травлення. Є два популярні способи її приготування.
РекламаЯк приготувати спаржу на сковороді
Перш ніж приступити до готування, вам необхідно почистити спаржу. Для цього промийте її під проточною водою та відріжте нижню частину пагонів. Вони тверді та непридатні до вживання. Далі очистіть шкірку нижньої частини. Тепер можна приступати до готування.
Хоч і здається, що спаржу треба готувати по-особливому, але вона дуже швидко вариться чи смажиться. Якщо ви хочете приготувати її на сковорідці, то підготуйте:
Реклама- масло чи оливкову олію (можна і звичайну),
- 400 г спаржі,
- сік лимона,
- сіль та перець за смаком.
Очищену спаржу викладіть на розігріту сковорідку, додайте приправи та обсмажуйте 3–4 хвилини. Зверху можете натерти твердий сир для підсилення смаку.
Як приготувати спаржу в духовці
У цьому рецепті використовують томати чері, але ви можете замінити їх на звичайні помідори чи інші овочі за смаком.
РекламаІнгредієнти:
- 500 г спаржі,
- 200 г томатів чері,
- 100 г твердого сиру,
- 5 ст. л. оливкової олії,
- 5 зубчиків часнику,
- сіль та перець за смаком.
Спаржу промийте та очистіть, а потім висушіть рушником чи серветками. Викладіть її на деко, а зверху додайте розрізані навпіл томати чері. Оливкову олію, часник та приправи змішайте в окремій ємності, а потім полийте спаржу готовою сумішшю. Зверху натріть твердий сир і ставте у духовку. Випікайте при температурі 180 градусів 15–20 хвилин.
Нагадуємо, у чому варити картоплю, щоб вона була смачнішою.