Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як смачно приготувати спаржу: два простих і корисних рецепти

Як смачно приготувати спаржу

У чому користь спаржі, з чим її їдять та як готують — читайте в публікації.

Спаржа — це овочева культура, що походить з родини аспарагусових. Вона популярна як за кордоном, так і в Україні. Більше того, українці навчилися вирощувати її вдома. Спаржа має чимало корисних властивостей та користується великою популярністю серед тих, хто стежить за фігурою і здоровим харчуванням.

ВІДЕО ДНЯ

Вона має незвичний вигляд та приємний смак. В американській культурі можна часто зустріти обід чи вечерю зі спаржею. Цей овоч містить вітаміни та антиоксиданти і покращує травлення. Є два популярні способи її приготування.

Читайте також:
Готується просто, а виглядає як у ресторані — рецепт рожевої пасти
Реклама

Як приготувати спаржу на сковороді

Перш ніж приступити до готування, вам необхідно почистити спаржу. Для цього промийте її під проточною водою та відріжте нижню частину пагонів. Вони тверді та непридатні до вживання. Далі очистіть шкірку нижньої частини. Тепер можна приступати до готування.

Хоч і здається, що спаржу треба готувати по-особливому, але вона дуже швидко вариться чи смажиться. Якщо ви хочете приготувати її на сковорідці, то підготуйте:

Реклама
  • масло чи оливкову олію (можна і звичайну),
  • 400 г спаржі,
  • сік лимона,
  • сіль та перець за смаком.

Очищену спаржу викладіть на розігріту сковорідку, додайте приправи та обсмажуйте 3–4 хвилини. Зверху можете натерти твердий сир для підсилення смаку.

Як приготувати спаржу в духовці

У цьому рецепті використовують томати чері, але ви можете замінити їх на звичайні помідори чи інші овочі за смаком.

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г спаржі,
  • 200 г томатів чері,
  • 100 г твердого сиру,
  • 5 ст. л. оливкової олії,
  • 5 зубчиків часнику,
  • сіль та перець за смаком.

Спаржу промийте та очистіть, а потім висушіть рушником чи серветками. Викладіть її на деко, а зверху додайте розрізані навпіл томати чері. Оливкову олію, часник та приправи змішайте в окремій ємності, а потім полийте спаржу готовою сумішшю. Зверху натріть твердий сир і ставте у духовку. Випікайте при температурі 180 градусів 15–20 хвилин.

Нагадуємо, у чому варити картоплю, щоб вона була смачнішою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно