Ситні котлети без мʼяса, які не відрізняються від звичайних
Відповідь на питання, як приготувати котлети з нуту, що не поступаються м’ясним.
Під час посту часто багато людей замислюються над тим, що приготувати. Інколи хочеться чогось смачного і корисного водночас. У такому випадку можна приготувати котлети з нуту.
Цей рецепт є веганським, і його часто готують люди, які взагалі не вживають м’яса. Вже після першого приготування, ці котлети стануть вашими улюбленими. Вони низькокалорійні та містять багато білка.
Рецепт котлет з нуту
Вам потрібно підготувати:
- 1 стакан нуту,
- 1 морква,
- 1 цибуля,
- 2 ст. л. борошна,
- 4 ст. л. панірувальних сухарів,
- 20 мл олії,
- сіль та перець за смаком.
Для початку підготуйте нут — замочіть його на декілька годин або на ніч у воді. Після цього злийте воду та наберіть іншу, у якій нут буде варитися. Готуватися нут приблизно 1-1,5 години. Після цього злийте воду, але залиште 100 мл — вона ще знадобиться.
Цибулю дрібно наріжте та поставте смажитися на розігріту сковорідку. Моркву натріть на дрібній терці та додайте до цибулі. Візьмуть глибоку миску та висипте туди готовий нут, цибулю з морквою та додайте 100 мл відвару, а також 2 ст. л. борошна. Ви ще можете додати петрушку чи кріп, що зробить смак більш вираженим. Ручним блендером чи за допомогою м’ясорубки подрібніть все.
З готової маси сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях та пожарте на розігрітій сковорідці. Котлети з нуту можна подавати до будь-якого гарніру.
Раніше видання писало, як робити котлети з курячого фаршу — ідеальний рецепт.