Як правильно варити пельмені і чому їх не можна кидати в окріп
Розповідаємо, чому іноді замість смачних пельменів утворюється липка маса.
Пельмені — це та страва, яку можна легко та швидко приготувати. Але водночас її можна дуже легко зіпсувати. Чимало людей звикли кидати заморожені пельмені у киплячу воду. Мовляв, саме так треба варити цю страву. Та насправді у цьому і є головна помилка.
Професійні кухарі в один голос кажуть, що так робити не можна, бо тоді страва буде неапетитною, а пельмені перетворяться на липку масу.
Чому пельмені не можна кидати в окріп
Пельмені ліплять із ніжного тіста, а різкий перепад температури згубний для тіста. Професійні шефи пояснюють, що заморожені пельмені не можна кидати в окріп, бо у такому випадку вони перетворяться на липку масу.
Справа у тому, що за такого перепаду температури начинка із фаршу залишиться замороженою, а зовнішній шар тіста миттєво нагріється. Як наслідок, тісто розірветься, сік із начинки витече і пельмені розваляться. Тому і смак, і зовнішній вигляд страви буде зіпсовано.
Також окріп активує крохмаль на поверхні тіста і пельмені злипнуться. А розділити їх, не пошкодивши тісто, просто не вийде.
Як правильно варити пельмені
Щоб пельмені вийшли апетитними, соковитими і цілими варто забути про окріп та дотримуватись кількох простих порад. Насамперед заморожені пельмені варто опускати у теплу, але не гарячу воду. Тоді тісто прогріється рівномірно і не розірветься під час приготування.
Воду слід доводити до кипіння на повільному вогні і постійно помішувати страву, щоб вона не злиплася під час варіння. Також у воду можна додати столову ложку олії. Вона вкриє пельмені тоненькою плівкою і тоді вони не злипатимуться.
Варити пельмені треба впродовж 7-10 хвилин після закипання води. Але все залежить від їх розміру. Важливо слідкувати, аби вони не переварились, бо тоді страва втратить свій смак і гарний вигляд.
Нагадаємо, раніше видання публікувало три рецепти домашніх м’ясних рулетів.