Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як правильно варити пельмені і чому їх не можна кидати в окріп

Розповідаємо, чому іноді замість смачних пельменів утворюється липка маса.

Пельмені — це та страва, яку можна легко та швидко приготувати. Але водночас її можна дуже легко зіпсувати. Чимало людей звикли кидати заморожені пельмені у киплячу воду. Мовляв, саме так треба варити цю страву. Та насправді у цьому і є головна помилка.

Професійні кухарі в один голос кажуть, що так робити не можна, бо тоді страва буде неапетитною, а пельмені перетворяться на липку масу.

Чому пельмені не можна кидати в окріп

Пельмені ліплять із ніжного тіста, а різкий перепад температури згубний для тіста. Професійні шефи пояснюють, що заморожені пельмені не можна кидати в окріп, бо у такому випадку вони перетворяться на липку масу.

Читайте також:
Ці вареники можна приготувати за 20 хвилин: дивовижно легкий рецепт

Справа у тому, що за такого перепаду температури начинка із фаршу залишиться замороженою, а зовнішній шар тіста миттєво нагріється. Як наслідок, тісто розірветься, сік із начинки витече і пельмені розваляться. Тому і смак, і зовнішній вигляд страви буде зіпсовано.

Також окріп активує крохмаль на поверхні тіста і пельмені злипнуться. А розділити їх, не пошкодивши тісто, просто не вийде.

Як правильно варити пельмені

Щоб пельмені вийшли апетитними, соковитими і цілими варто забути про окріп та дотримуватись кількох простих порад. Насамперед заморожені пельмені варто опускати у теплу, але не гарячу воду. Тоді тісто прогріється рівномірно і не розірветься під час приготування.

Воду слід доводити до кипіння на повільному вогні і постійно помішувати страву, щоб вона не злиплася під час варіння. Також у воду можна додати столову ложку олії. Вона вкриє пельмені тоненькою плівкою і тоді вони не злипатимуться.

Варити пельмені треба впродовж 7-10 хвилин після закипання води. Але все залежить від їх розміру. Важливо слідкувати, аби вони не переварились, бо тоді страва втратить свій смак і гарний вигляд.

Нагадаємо, раніше видання публікувало три рецепти домашніх м’ясних рулетів.