Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Стало відомо, чому не можна додавати мед в гарячу воду

Читайте, коли варто додавати мед у чай, щоб зберегти його корисні властивості.

Багато хто при застуді використовує мед. Люди вважають, що гарячий чай з медом стимулює швидке одужання та ефективно бореться з простудою. Проте це не зовсім так, оскільки кидати мед у гарячу воду не потрібно. Таким чином ви відразу позбавляєте напій корисних властивостей.

Це навіть небезпечно, оскільки в окропі з меду виділяються шкідливі канцерогенні речовини для організму. Однак не варто позбавляти себе задоволення від чашки чаю з медом, адже є метод, як уникнути небезпеки.

Читайте також:
Як правильно зберігати мед: прості поради

Чому не можна кидати мед в гарячу воду

Основні причини полягають у втраті корисних властивостей, впливі на смак та появі алергічних реакцій. Якщо ви кладете ложку меду в щойно заварений чай, то при високій температурі мед втрачає свої вітаміни і ферменти. Також зміниться смак самого напою — він стає неприємним.

Багато людей вважають, що мед — це чудова альтернатива цукру, адже він корисний та некалорійний. Проте варто бути обережним, адже, як ми бачимо, загроза існує. Якщо ви не хочете позбавлятися звички пити чай з медом, то варто знайти інший підхід до цього. Вам просто потрібно почекати, щоб напій охолов, та безпосередньо перед вживанням додати ложку меду.

Таким чином напій принесе користь:

  • збагатить організм вітамінами,
  • позбавить від болю в горлі,
  • заспокоїть нервову систему,
  • поліпшить кровообіг,
  • зміцнить імунітет.

Для більшого ефекту можете додати скибочку лимона, що лише підсилить смак.

Нагадуємо, як зрозуміти, що мед зіпсувався та чи взагалі таке може бути.