Як правильно зберігати мед: прості поради
Чи не на кожній кухні у господинь знайдеться баночка меду. Його використовують для випічки, для приготування соусів і маринадів. Або ж просто додають ложечку меду в чай.
Однак далеко не всі знають, як правильно зберігати мед, аби він не зацукрювався. Тому сьогодні опублікуємо кілька простих, але дієвих порад, дотримуючись яких вдасться вберегти мед від швидкої кристалізації. Одразу зазначимо, що повністю запобігти кристалізації меду неможливо, але можна значно сповільнити цей процес.
ВІДЕО ДНЯПерш за все варто знати, що мед треба зберігати у темному, прохолодному і сухому місці. Температура може складати від -6 до +19 градусів. Також не слід тримати мед там, де на нього можуть потрапляти прямі сонячні промені.
Зберігати мед треба в скляній тарі або ж у контейнерах із харчового пластику. Ще одна порада — набираючи мед, використовуйте лише суху ложку, можна спеціальну дерев’яну.
Багатьох також цікавить, чи можна зберігати мед у холодильнику? Так, можна, адже холод уповільнить процес кристалізації меду. Але врахуйте, що в холодильнику мед значно загустіє. Якщо дотримуватись цих правил, то мед можна зберігати кілька років.
РекламаНагадаємо, раніше «PMG.ua» писало про те, скільки варити куряче філе, щоб воно було соковитим.