Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як зрозуміти, що мед зіпсувався: чи може таке бути

У публікації ви знайдете відповіді на питання, чи може мед зіпсуватися, як зрозуміти, що він забродив та де його краще зберігати.

Багато хто знає, що мед — це чи не єдиний продукт, який не має термінів зберігання. Тобто він не псується. Однак мед може забродити за умови, якщо його зберігають у не тій посудині чи не в тому місці.

ВІДЕО ДНЯ

Зброджений мед має характерні ознаки, які може розпізнати кожен. Але його також можна сплутати з кристалізованим медом. Щоб цього не було, краще розібратися в чому різниця.

Читайте також:
Чому халву можна не всім їсти: що в ній небезпечного
Реклама

Як виглядає зброджений мед

Мед, який забродив має кислий запах, який нагадує дріжджі чи пиво. Кришка посудини, де він зберігається, надувається, а зверху на меді утворюються бульбашки та піна.

Він вже непридатний до вживання, однак не спішіть його викидати, адже його використовують у випічках та домашніх настоянках, оскільки консистенція схожа на дріжджі. Бродіння меду відбувається тоді, якщо його передчасно зібрали. У такому разі змінюється хімічний склад.

Реклама

Якщо мед кристалізується, то це нормально, але появлення грудок та неприємного запаху вже є ознакою бродіння.

Як зберігати мед

Причиною бродіння меду також може стати неправильне зберігання. Щоб продукт був свіжим та довго зберігався, його слід тримати у скляній чи керамічній тарі, в прохолодному місці, щоб сонячні промені на нього не падали. Оптимальна температура зберігання — 10-20 °C.

Купляйте корисний продукт тільки в перевірених виробників. Не тримайте його у пластмасовій тарі та слідкуйте, щоб мед стояв у прохолодному місці.

Реклама

Також видання писало про овочі, які стають отрутою під час смаження.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно