Як зрозуміти, що мед зіпсувався: чи може таке бути
У публікації ви знайдете відповіді на питання, чи може мед зіпсуватися, як зрозуміти, що він забродив та де його краще зберігати.
Багато хто знає, що мед — це чи не єдиний продукт, який не має термінів зберігання. Тобто він не псується. Однак мед може забродити за умови, якщо його зберігають у не тій посудині чи не в тому місці.
ВІДЕО ДНЯЗброджений мед має характерні ознаки, які може розпізнати кожен. Але його також можна сплутати з кристалізованим медом. Щоб цього не було, краще розібратися в чому різниця.
Як виглядає зброджений мед
Мед, який забродив має кислий запах, який нагадує дріжджі чи пиво. Кришка посудини, де він зберігається, надувається, а зверху на меді утворюються бульбашки та піна.
Він вже непридатний до вживання, однак не спішіть його викидати, адже його використовують у випічках та домашніх настоянках, оскільки консистенція схожа на дріжджі. Бродіння меду відбувається тоді, якщо його передчасно зібрали. У такому разі змінюється хімічний склад.
РекламаЯкщо мед кристалізується, то це нормально, але появлення грудок та неприємного запаху вже є ознакою бродіння.
Як зберігати мед
Причиною бродіння меду також може стати неправильне зберігання. Щоб продукт був свіжим та довго зберігався, його слід тримати у скляній чи керамічній тарі, в прохолодному місці, щоб сонячні промені на нього не падали. Оптимальна температура зберігання — 10-20 °C.
Купляйте корисний продукт тільки в перевірених виробників. Не тримайте його у пластмасовій тарі та слідкуйте, щоб мед стояв у прохолодному місці.
РекламаТакож видання писало про овочі, які стають отрутою під час смаження.