Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чим можна замінити червону ікру — бюджетно, але ефектно

Читайте про альтернативи дорогій червоній ікрі, а також дізнавайтеся рецепт саморобної червоної ікри.

Цей рибний делікатес досить дороговартісний, тому не кожен може собі дозволити натуральну червону ікру на свята. Напередодні Великодня хочеться чимось здивувати гостей, але, оскільки навіть базові продукти подорожчали, то що вже казати про ікру.

У такому випадку не треба позбавляти себе задоволення, адже ви можете знайти замінники, які не зіпсують ваш святковий стіл, а навпаки — урізноманітнять його.

Читайте також:
Чим замінити дорогий сир: бюджетні й смачні альтернативи

Чим можна замінити червону ікру

По-перше, є велика кількість штучної ікри, яка на смак схожа на натуральну, але значно дешевша. Ви можете скористатися цим і придбати такий аналог. Однак не всім подобається така альтернатива, і для цього існують інші варіанти.

Ви можете скористатися такими бюджетними варіантами:

  • ікра горбуші,
  • ікра мойви з додатками,
  • ікра оселедця,
  • ікра тріски,
  • ікра з баклажанів або кабачків — використовується як намазка, домашній варіант.

Бюджетна, але ефектна заміна урізноманітнить ваш стіл та приємно здивує гостей. Також варто спробувати зробити штучну червону ікру.

Рецепт штучної червоної ікри

Інгредієнти:

  • 10 г желатину,
  • 200 мл рослинної олії,
  • 250 мл рибного бульйону,
  • 0,5 ст. л. томатної пасти,
  • сіль та перець горошком за смаком,
  • шприц одноразовий без голки.

Спочатку желатин залийте 30 мл кип’яченої води. Олію поставте у морозилку на 2 години. За той час зваріть риб’ячий бульйон, який процідіть через сито та дайте охолонути. Потім у каструлю переставте готовий желатин і додайте до нього бульйон. Поставте на слабкий вогонь, щоб желатин розтопився. Далі додайте у каструлю томатну пасту і добре розмішайте.

Процідіть готову рідину та дістаньте олію з морозилки. Візьміть шприц без голки, наберіть у нього бульйон і по краплі видавлюйте в холодну олію. Ікра буде опускатися на дно склянки з олією та не буде склеюватися. Потім просто процідіть отриману ікру через сито і промийте в проточній воді.

Раніше видання писало про заміну дорогого лосося бюджетними та смачними альтернативами.