Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Навіщо протирають сковорідку олією перед зберіганням: забутий метод наших бабусь

Навіщо протирають сковорідку олією перед зберіганням: забутий метод наших бабусь

Інформація про старий кухонний прийом, за допомогою якого можна захистити сковорідку від іржі, запобігти тріщинам і деформації тощо.

Кухонне приладдя має властивість псуватися. Час не стоїть на місці, а сковорідка на кухні зношується при кожному використанні. Але чи можна продовжити її термін служби? Звичайно, що так. І цим простим методом користувалися ще наші бабусі.

Суть полягає в тому, щоб протирати сковорідку олією. Комусь може здатися, що це неправильно і посудина буде псуватися, вкриватися пліснявою, проте це не так. Більш детально про це — далі в публікації.

Читайте також:
Чому губкою радять не мити посуд: вона має одну суттєву небезпеку

Як правильно зберігати сковорідку

Тож, якщо ви маєте на меті захистити сковорідку від іржі, запобігти утворенню тріщин на ній і деформації, а також зберегти антипригарний шар, вам варто протирати її олією перед зберіганням. Особливо це стосується металевих чи чавунних сковорідок.

Справа в тому, що тонкий шар олії створює захисну плівку, яка не дає волозі проникати до металу. Звісно, краще брати рафіновану олію без запаху. Окрім того, протирання олією щоразу після миття робить поверхню гладкою і запобігає прилипанням їжі. Якщо виконувати цю процедуру регулярно, тріщини також не утворюватимуться.

Дотримуйтеся простих рекомендацій:

  • помийте сковорідку,
  • добре висушіть її,
  • налийте кілька крапель олії,
  • протріть внутрішню поверхню рушником чи серветкою.

На поверхні має утворитися легкий, майже непомітний шар олії. Головне при цьому — не накривати сковорідку кришкою. Її потрібно поставити в сухе затемнене місце і там зберігати. Якщо дотримуватись цих рекомендацій, ви продовжите термін служби улюбленої сковорідки на роки.

Нагадуємо, як легко почистити чавунну сковорідку за допомогою солі.