Чому губкою радять не мити посуд: вона має одну суттєву небезпеку

Проведено дослідження, яке показало небезпеку миття звичайними кухонними губками посуду. Розповідаємо, в чому ж причина.
Кухонні губки можуть стати джерелом мікробного забруднення. Навіть якщо посуд виглядає чистим, на його поверхні можуть залишатися бактерії, зокрема сальмонела.
ВІДЕО ДНЯОсновна проблема полягає в тому, що кухонні губки рідко повністю висихають, особливо за частого використання. Це створює ідеальні умови для розмноження бактерій, що може становити загрозу для здоров’я.
РекламаЯк зазначив науковець Тронд Мьоретре з норвезького інституту харчових досліджень, на одній губці може бути більше бактерій, ніж людей на Землі. Волога структура та залишки їжі, які вона поглинає, сприяють їх швидкому розмноженню.
Навіть регулярне миття губки не усуває повністю ризик поширення мікробів. За словами дослідника, єдиний спосіб гарантувати чистоту — це щодня міняти губку, проте це неекономно і шкідливо для довкілля.
РекламаЯк альтернативу науковець радить використовувати кухонну щітку. Її жорстка щетина ефективніше видаляє стійкі залишки їжі, а головна перевага — вона швидко висихає, що перешкоджає розмноженню бактерій.
Він закликає споживачів спробувати цей варіант при наступній заміні губки — це не лише безпечніше, але й корисніше для довкілля.
Раніше видання розповідало про «секретний ящик» під духовкою.