Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чим замінити розпушувач у випічці без втрати смаку і якості

Читайте, що можна класти у тісто замість розпушувача, щоб воно підійшло, а випічка була пухкою.

Інколи господині зіштовхуються з проблемою: потрібно терміново замісити тісто, але немає одного з інгредієнтів. Найчастіше йдеться саме про розпушувач. Проте засмучуватися та відкладати справу не варто, адже існують альтернативи.

Якщо ви заміните розпушувач у випічці, результат буде таким самим. До того ж, раніше цей інгредієнт не був у вільному доступі, і господині використовували інші засоби.

Читайте також:
Випічка для лінивих: ТОП-3 рецепти на швидку руку

Заміна розпушувача содою

Сода чудово підходить як замінник розпушувача. Проте є різні варіанти її використання:

  • кефір + сода,
  • сода + лимонний сік,
  • сода + оцет.

Соду з оцтом гасять та додають у тісто перед замішуванням. Лимонний сік із содою чудово підходить для тортів і бісквітів. Кефір або грецький йогурт із содою додають, коли випікають млинці, пончики, кекси тощо. Пропорції обирають залежно від кількості тіста. Зазвичай це 1 чайна ложка соди на склянку кефіру або лимонного соку. У випадку оцту — 1 чайна ложка на 1 чайну ложку соди.

Також можна використовувати банан чи яблучне пюре як замінник розпушувача. Фрукт необхідно перетерти у пюре та додати у тісто.

Добре збите яйце теж може замінити розпушувач. Важливо збивати білок та жовток окремо для досягнення бажаного результату.

Нагадуємо рецепт заварного крему, який нагадає дитинство.