Випічка для лінивих: ТОП-3 рецепти на швидку руку

Смачна випічка до чаю чи на святковий стіл, яку можна швидко та легко приготувати.
Напередодні Великодніх свят багато господинь самостійно печуть вдома солодкі смаколики. У когось є старий зошит з рецептами від бабусі, а хтось створює свій. Таким чином хочеться спробувати нові рецепти, які будуть до смаку всій родині. Проте не завжди є час, який можна приділити цій справі.
ВІДЕО ДНЯУ публікації ви знайдете 3 прості рецепти домашньої випічки, яка не потребує багато часу. Окрім того, вам не потрібно буде закуплятися великою кількістю інгредієнтів, щоб приготувати ці солодкі страви.
Рецепт сухого печива — рулетики з вишнями з листкового тіста
Це неймовірне печиво до чаю, яке підкорить ваше серце та смакові рецептори.
Інгредієнти:
Реклама- 500 г листкового тіста,
- 100 г цукру,
- 300 г вишні без кісточок (можна і свіжі),
- 1 жовток,
- 2–3 ст. л. крохмалю,
- 1 ч. л. води,
- цукрова пудра.
Якщо у вас заморожені вишні, то поставте їх у друшляк та почекайте, поки розморозяться. Також підготуйте тісто, яке треба відкрити та дати йому розтанути. Перший пласт тіста розгорніть та пройдіться по ньому качалкою — воно не має вийти дуже тонким. Розріжте тісто на прямокутники розміром приблизно 8×10 см.
Вишню перемішайте з крохмалем та на кожен шматочок тіста викладіть декілька штук. Зверху присипте цукром. Далі загорніть шматки у маленькі рулетики, з’єднуючи краї. Викладіть їх на деко, а зверху змастіть жовтком, який попередньо треба збити з водою. Випікайте 20–30 хв при температурі 180 градусів. Готові рулетики присипте зверху цукровою пудрою.
Реклама
Сирне печиво «Гусячі лапки»
Для його приготування вам потрібно:
- 300 г борошна,
- 400 г сиру (жирність 5–9%),
- 200 г масла,
- 7 ст. л. цукрової пудри,
- 10 г розпушувача.
Вершкове масло розігрійте у мікрохвильовці та залиште, щоб охололо. Тим часом перекладіть сир у глибоку миску та додайте до нього масло. За допомогою блендера збийте все в однорідну масу. Поступово додавайте борошно і розпушувач. Має вийти однорідна маса, яку треба розділити на дві частини, загорнути у харчову плівку та відправити на годину в холодильник.
Відривайте від тіста по шматку та розкачуйте його до 3 мм. За допомогою склянки зробіть форми кола діаметром 10 см. Кожен кружечок з однієї сторони вмокніть у цукор, потім складіть його вдвоє, щоб цукрова сторона була всередині. Далі повторіть це з півколом. У вас має вийти маленький нібито трикутник, краї якого треба притиснути виделкою, щоб закріпити їх. Це має нагадувати гусячу лапку. Викладіть печиво на деко та випікайте 15–20 хвилин при 200 градусах.

Лінивий пиріг з яблуками
Для приготування потрібно:
Реклама- 150 г борошна,
- 200 мл кефіру,
- 1 яйце,
- 4 ст. л. цукру,
- 1 ч. л. розпушувача,
- 1 яблуко,
- 1 ст. л. ваніліну,
- 0,5 ч. л. кориці,
- 2 ст. л. олії,
- 20 г масла,
- дрібка солі.
Візьміть глибоку миску та перелийте у неї кефір, додайте яйце, цукор та сіль. Перемішайте до однорідності. Потім додайте олію, ванільний цукор, борошно та розпушувач. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Яблуко очистіть та наріжте на тонкі слайси.
Розігрійте сковорідку, зверху покладіть масло та викладіть яблука. Зверху присипте їх корицею, 2 ложками цукру та періодично помішуйте. Коли яблука стануть м’якими — викладіть зверху тісто. Накрийте пиріг кришкою та готуйте на слабкому вогні 15 хвилин. За допомогою тарілки переверніть його та готуйте ще 7–10 хвилин. Після цього можете подавати до столу.

Раніше видання публікувало рецепт шоколадного торта без молока та яєць.