Такого ви ще не їли: рецепт пирога з молодої картоплі
Рецепт картопляного пирога, який готується за декілька хвилин.
В Україні настає сезон молодої картоплі, яка дещо відрізняється за смаком від старої. Коли господарі збирають перший урожай картоплі чи купують її на ринку, то завжди хочеться приготувати щось незвичне і смачне.
Часто молоду картоплю відварюють, ріжуть на кубики та заправляють кропом, цибулею і петрушкою. Це весняна страва, яка багатьом нагадує дитинство. Проте є ще один варіант приготування — пиріг з картоплі. Якщо ви його спробуєте, то зрозумієте, що такого ще не їли.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- 0,5 кг картоплі,
- куряче філе,
- гриби,
- 3 яйця,
- жирні вершки,
- твердий сир,
- сіль, перець за смаком.
Спочатку відваріть картоплю у мундирі. Далі візьміть форму для випікання, викладіть на неї картоплини та за допомогою склянки примніть їх, формуючи дно і бортики. Потім обсмажте куряче філе з грибами — зазвичай це шампіньйони та 2 штуки нарізаного філе. Готову начинку викладіть зверху на картоплю.
Візьміть окрему миску, додайте до неї яйця, посоліть і поперчіть, збийте їх. Далі влийте вершки та все ретельно перемішайте до однорідної маси. Цю суміш потрібно вилити зверху на пиріг, після чого викласти скибочки твердого сиру (можна натерти його).
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 15–20 хвилин. Зверху має утворитися рум’яна скоринка. Цей картопляний пиріг стане улюбленим смаколиком літа та весни для всієї родини.
Цікаво, що у цьому рецепті не потрібно використовувати розпушувач, проте є такі випічки, де без нього не обійтися. Видання раніше писало, чим можна замінити розпушувач, якщо у вас вдома його немає.