Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чим замінити розпушувач у випічці без втрати смаку і якості

Чим замінити розпушувач у випічці

Читайте, що можна класти у тісто замість розпушувача, щоб воно підійшло, а випічка була пухкою.

Інколи господині зіштовхуються з проблемою: потрібно терміново замісити тісто, але немає одного з інгредієнтів. Найчастіше йдеться саме про розпушувач. Проте засмучуватися та відкладати справу не варто, адже існують альтернативи.

ВІДЕО ДНЯ

Якщо ви заміните розпушувач у випічці, результат буде таким самим. До того ж, раніше цей інгредієнт не був у вільному доступі, і господині використовували інші засоби.

Читайте також:
Випічка для лінивих: ТОП-3 рецепти на швидку руку
Реклама

Заміна розпушувача содою

Сода чудово підходить як замінник розпушувача. Проте є різні варіанти її використання:

  • кефір + сода,
  • сода + лимонний сік,
  • сода + оцет.
Реклама

Соду з оцтом гасять та додають у тісто перед замішуванням. Лимонний сік із содою чудово підходить для тортів і бісквітів. Кефір або грецький йогурт із содою додають, коли випікають млинці, пончики, кекси тощо. Пропорції обирають залежно від кількості тіста. Зазвичай це 1 чайна ложка соди на склянку кефіру або лимонного соку. У випадку оцту — 1 чайна ложка на 1 чайну ложку соди.

Також можна використовувати банан чи яблучне пюре як замінник розпушувача. Фрукт необхідно перетерти у пюре та додати у тісто.

Добре збите яйце теж може замінити розпушувач. Важливо збивати білок та жовток окремо для досягнення бажаного результату.

Реклама

Нагадуємо рецепт заварного крему, який нагадає дитинство.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно