Чим замінити розпушувач у випічці без втрати смаку і якості

Читайте, що можна класти у тісто замість розпушувача, щоб воно підійшло, а випічка була пухкою.
Інколи господині зіштовхуються з проблемою: потрібно терміново замісити тісто, але немає одного з інгредієнтів. Найчастіше йдеться саме про розпушувач. Проте засмучуватися та відкладати справу не варто, адже існують альтернативи.
ВІДЕО ДНЯЯкщо ви заміните розпушувач у випічці, результат буде таким самим. До того ж, раніше цей інгредієнт не був у вільному доступі, і господині використовували інші засоби.
Заміна розпушувача содою
Сода чудово підходить як замінник розпушувача. Проте є різні варіанти її використання:
- кефір + сода,
- сода + лимонний сік,
- сода + оцет.
Соду з оцтом гасять та додають у тісто перед замішуванням. Лимонний сік із содою чудово підходить для тортів і бісквітів. Кефір або грецький йогурт із содою додають, коли випікають млинці, пончики, кекси тощо. Пропорції обирають залежно від кількості тіста. Зазвичай це 1 чайна ложка соди на склянку кефіру або лимонного соку. У випадку оцту — 1 чайна ложка на 1 чайну ложку соди.
Також можна використовувати банан чи яблучне пюре як замінник розпушувача. Фрукт необхідно перетерти у пюре та додати у тісто.
Добре збите яйце теж може замінити розпушувач. Важливо збивати білок та жовток окремо для досягнення бажаного результату.
РекламаНагадуємо рецепт заварного крему, який нагадає дитинство.