Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Те саме домашнє морозиво без хімії, яке освіжить у спеку краще за магазинне

Те саме домашнє морозиво без хімії, яке освіжить у спеку краще за магазинне

Читайте, як приготувати морозиво пломбір вдома, коли на вулиці спека.

У літню пору зазвичай хочеться чогось прохолодного, щоб освіжитися. Бувають дні, коли на вулиці стоїть нестерпна спека, а вдома рятує лише кондиціонер. У такий період морозиво користується великим попитом. Коли ціни в магазині «кусаються», можна самостійно зробити літній смаколик — та ще й із запасом.

Є один простий рецепт морозива, який не потребує великих фінансових чи фізичних затрат. Також він складається з натуральних і доступних інгредієнтів. У рецепті є вафельні коржі, але ви можете обійтися без них і просто зробити пломбір у контейнері.

Читайте також:
Його вважають найгіршим: яке морозиво радять не купувати в магазинах

Рецепт домашнього морозива

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 100 мл молока,
  • 500 мл жирних вершків,
  • 4 жовтки,
  • 150 г цукрової пудри,
  • 2 г ваніліну,
  • 1 упаковка вафельних коржів.

Відокремте жовтки від білків та з’єднайте їх із молоком, ваніліном та цукровою пудрою. Суміш ретельно перемішайте. Перелийте масу у каструлю та поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, прогрівайте до легкого загустіння. До кипіння не доводьте. Зніміть суміш з вогню та залиште остигати до кімнатної температури. У процесі охолодження маса ще більше загусне.

Охолоджені жирні вершки (не менше 30–35%) збийте міксером до пишної, густої консистенції. Поступово вливайте охолоджену заварну суміш у збиті вершки, продовжуючи збивати ще кілька секунд до з’єднання мас. Форму застеліть харчовою плівкою. На дно викладіть вафельний корж. Викладіть вершкову масу у форму. Поставте в морозильну камеру.

Протягом 2–3 годин кілька разів діставайте форму та перемішуйте морозиво, щоб уникнути утворення кристаликів льоду. Після останнього перемішування накрийте масу другим вафельним коржем та залиште в морозильнику до повного замерзання. Вийміть готове морозиво з форми, зніміть плівку, обріжте краї без вафель. Наріжте на порції та подавайте до столу.

Також видання публікувало простий рецепт полуниці в шоколаді.