Його вважають найгіршим: яке морозиво радять не купувати в магазинах

Не все морозиво, яке виглядає апетитно, насправді є корисним. Який продукт радять не купувати.
Фахівці з харчової безпеки попереджають, що серед великого вибору є морозиво, яке не лише не потішить смаком, а й може зашкодити здоров’ю.
ВІДЕО ДНЯМова йде про продукцію з так званими рослинними жирами. Замість натуральних вершків у такому морозиві використовують дешеві олії — пальмову, кокосову тощо. Вони не приносять користі організму, зате дозволяють виробникам зменшити собівартість.
Чому таке морозиво шкідливе
Воно містить трансжири, які негативно впливають на серце та судини. Не має молочних жирів, а отже, організм не отримує кальцію, білків та інших цінних речовин. А ще у ньому зазвичай багато штучних домішок — ароматизаторів, барвників і стабілізаторів, що приховують відсутність справжніх інгредієнтів.
Подібне морозиво часто продається у вигляді недорогих ескімо, стаканчиків чи трубочок з вафлі. Його пакування яскраве, але в складі дрібним шрифтом можна знайти фрази на кшталт «рослинні жири» або «замінник молочного жиру».
РекламаЯк обрати якісне морозиво
Читайте етикетку: шукайте згадку про ДСТУ 4733:2007 — це український стандарт, який гарантує використання лише натуральних інгредієнтів: молока, вершків, масла, яєчного жовтка. Пломбір, зроблений за цим стандартом, повинен містити щонайменше 12% молочного жиру. Він має приємний смак, ніжну консистенцію та безпечний для здоров’я.
Якщо в складі є слова «рослинні жири», «замінник» чи «комбінований продукт» — таке морозиво краще залишити на полиці.
Раніше видання інформувало, як зробити морозиво в домашніх умовах — простий рецепт із 3 інгредієнтів.