Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Його вважають найгіршим: яке морозиво радять не купувати в магазинах

Його вважають найгіршим: яке морозиво радять не купувати в магазинах

Його вважають найгіршим: яке морозиво радять не купувати в магазинах
Фото: Freepik

Не все морозиво, яке виглядає апетитно, насправді є корисним. Який продукт радять не купувати.

Фахівці з харчової безпеки попереджають, що серед великого вибору є морозиво, яке не лише не потішить смаком, а й може зашкодити здоров’ю.

ВІДЕО ДНЯ

Мова йде про продукцію з так званими рослинними жирами. Замість натуральних вершків у такому морозиві використовують дешеві олії — пальмову, кокосову тощо. Вони не приносять користі організму, зате дозволяють виробникам зменшити собівартість.

Читайте також:
З полуницею або малиною: як зробити морозиво без морозивниці
Реклама

Чому таке морозиво шкідливе

Воно містить трансжири, які негативно впливають на серце та судини. Не має молочних жирів, а отже, організм не отримує кальцію, білків та інших цінних речовин. А ще у ньому зазвичай багато штучних домішок — ароматизаторів, барвників і стабілізаторів, що приховують відсутність справжніх інгредієнтів.

Подібне морозиво часто продається у вигляді недорогих ескімо, стаканчиків чи трубочок з вафлі. Його пакування яскраве, але в складі дрібним шрифтом можна знайти фрази на кшталт «рослинні жири» або «замінник молочного жиру».

Реклама

Як обрати якісне морозиво

Читайте етикетку: шукайте згадку про ДСТУ 4733:2007 — це український стандарт, який гарантує використання лише натуральних інгредієнтів: молока, вершків, масла, яєчного жовтка. Пломбір, зроблений за цим стандартом, повинен містити щонайменше 12% молочного жиру. Він має приємний смак, ніжну консистенцію та безпечний для здоров’я.

Якщо в складі є слова «рослинні жири», «замінник» чи «комбінований продукт» — таке морозиво краще залишити на полиці.

Раніше видання інформувало, як зробити морозиво в домашніх умовах — простий рецепт із 3 інгредієнтів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно