Як правильно зберігати овочі без холодильника: лайфхаки для літа
Читайте, що робити з овочами, коли зламався холодильник, куди їх ставити та як довго вони можуть зберігатися.
Неприємна ситуація для кожного — коли у розпалі літа ламається така важлива техніка в домі, як холодильник. За таких обставин доводиться думати, де тепер зберігати продукти. Особливо швидко псуються молочні вироби, тому доводиться шукати альтернативні варіанти, поки холодильник не поремонтують або не замінять на новий.
Ті, хто живе в квартирі, можуть винести деякі продукти на балкон, де вночі трохи прохолодніше. Однак навіть там продукти довго не простоять. У такому разі краще не купувати продукти у великій кількості та враховувати, що холодильник тимчасово не працює.
Деякі овочі та фрукти можна спокійно зберігати без холодильника. Наприклад, огірки, помідори, яблука, капусту, зелень — усе це можна залишити у темному й прохолодному місці. Головне — щоб на них не потрапляло сонячне світло. Моркву та буряки краще скласти в ящики з піском — так вони довше залишатимуться свіжими.
При кімнатній температурі добре зберігаються яблука, банани, кавуни, дині, ківі та всі фрукти, які ще не встигли дозріти. Але не довше одного дня.
Овочі, які містять багато вологи — наприклад, помідори, огірки, кабачки, баклажани — краще зберігати при кімнатній температурі з доступом повітря. У холодильнику вони швидше псуються і втрачають смак. А от тверді овочі, такі як картопля, морква, капуста, теж добре зберігаються без холодильника, якщо тримати їх у сухому прохолодному місці.
Як зберігати молочні продукти без холодильника
Якщо говорити про молочні продукти, їх варто перелити в чисті банки й поставити в ємність із холодною водою. Щоб верх не пересихав, накрийте банки тканиною, а краї тканини опустіть у воду. Свіже молоко слід зберігати у темному прохолодному місці, а в кип’ячене можна додати дрібку соди та цукру — це трохи подовжить термін придатності.
Нагадуємо, як правильно смажити кабачки та коли треба додавати спеції.