Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Спеції додайте наприкінці: як правильно смажити кабачки

Як правильно смажити кабачки, щоб вони не підгоріли

Літо — це період овочів та фруктів. Відповідно, на столі можна побачити чимало овочевих страв. І важко уявити собі обід чи вечерю без смажених кабачків, адже вони дуже смачні і готуються легко. Але іноді трапляється так, що кабачки підгорають і потім це впливає на смак і вигляд страви.

Проте кулінари знають, як правильно смажити кабачки на сковороді, щоб вони не підгорали, та скільки часу їх треба смажити. І залюбки діляться своїми лайфхаками. Тому сьогодні розповімо про це детальніше.

ВІДЕО ДНЯ

Перш за все треба вибрати кабачки. Найкраще обирати молоді овочі, бо вони смачніші і мають більш пружну текстуру. Врахуйте, що кабачки не мають мати пошкоджень і темних плям.

Звісно, кабачок треба помити, але важливо не забути перед смаженням обсушити його за допомогою паперового рушника. Нарізати овоч треба кружальцями, товщиною близько 1-1,5 см.

Реклама
Читайте також:
Потрібно взяти всього 2 інгредієнти: як зварити варення з полуниці за рецептом Євгена Клопотенка

Смажити кабачки варто або на соняшниковій, або на оливковій олії, проте її має бути небагато. Ставити овочі треба на розігріту пательню. Але важливо не перетримати овочі на пательні, бо тоді вони втратять свою форму і смак. Тому кабачки треба смажити до золотавої скоринки 2-3 хвилини з кожного боку.

Реклама

До речі, кулінари радять додавати спеції наприкінці приготування, а не одразу. Готові кабачки треба поставити на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Смажити кабачки можна у клярі з яйця та борошна, у борошні або ж просто самі кабачки. Це вже залежить від ваших смакових вподобань. Також до цієї страви радять приготувати простий соус, який гармонійно доповнюватиме смак страви. Для цього варто змішати 100 г сметани, 1 розчавлений зубчик часнику і кріп.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як правильно смажити рибу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно