Спеції додайте наприкінці: як правильно смажити кабачки

Літо — це період овочів та фруктів. Відповідно, на столі можна побачити чимало овочевих страв. І важко уявити собі обід чи вечерю без смажених кабачків, адже вони дуже смачні і готуються легко. Але іноді трапляється так, що кабачки підгорають і потім це впливає на смак і вигляд страви.
Проте кулінари знають, як правильно смажити кабачки на сковороді, щоб вони не підгорали, та скільки часу їх треба смажити. І залюбки діляться своїми лайфхаками. Тому сьогодні розповімо про це детальніше.
ВІДЕО ДНЯПерш за все треба вибрати кабачки. Найкраще обирати молоді овочі, бо вони смачніші і мають більш пружну текстуру. Врахуйте, що кабачки не мають мати пошкоджень і темних плям.
Звісно, кабачок треба помити, але важливо не забути перед смаженням обсушити його за допомогою паперового рушника. Нарізати овоч треба кружальцями, товщиною близько 1-1,5 см.
РекламаСмажити кабачки варто або на соняшниковій, або на оливковій олії, проте її має бути небагато. Ставити овочі треба на розігріту пательню. Але важливо не перетримати овочі на пательні, бо тоді вони втратять свою форму і смак. Тому кабачки треба смажити до золотавої скоринки 2-3 хвилини з кожного боку.
РекламаДо речі, кулінари радять додавати спеції наприкінці приготування, а не одразу. Готові кабачки треба поставити на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Смажити кабачки можна у клярі з яйця та борошна, у борошні або ж просто самі кабачки. Це вже залежить від ваших смакових вподобань. Також до цієї страви радять приготувати простий соус, який гармонійно доповнюватиме смак страви. Для цього варто змішати 100 г сметани, 1 розчавлений зубчик часнику і кріп.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як правильно смажити рибу.