Чому з часнику треба зрізати стрілки і як це зробити правильно

Чому з часнику треба зрізати стрілки і як це зробити правильно

Інформація, чому часник росте у стрілку, чим це шкідливо для рослини і як поступити у даному випадку.

Багатьом городникам відома ситуація, коли влітку на часнику з’являється така собі стрілка. Там збирається насіння, і якщо її не обрізати, то часник буде самосіятися. Але досвідчені городники знають, що таким чином головка часнику не буде розвиватися.

Справа у тому, що через появу стрілки всі поживні речовини спрямовуються в неї. Тобто головка вже не отримуватиме їх і не буде рости. Якщо ви хочете отримати гарний урожай часнику, то варто обрізати стрілки. Але треба знати, як робити це правильно.

Читайте також:
Цибуля і часник виростуть ще більші: чим підживити рослини саме у червні

По-перше, вам треба взяти гострі ножиці, промити їх і відрізати. Зрізайте стрілку близько за сантиметр від землі. Найкраще робити це вранці, коли світить сонце й стебло вже сухе — тоді менше шансів, що в рослину потрапить якась хвороба. А от увечері чи у вологу погоду краще стрілки не чіпати — від вологи можуть з’явитись грибки чи гниль. Наступного дня після зрізання обов’язково полийте грядку — це допоможе часнику швидше відновитись і далі рости.

Не поспішайте викидати зрізані стрілки, адже вони смачні. Їх можна посмажити на пательні чи грилі, подавати з м’ясом або овочами. А ще з них виходить смачне рагу або навіть самостійна страва — ароматна, з легким часниковим присмаком.

Нагадуємо про просте підживлення помідорів, яке збільшить урожайність у 2 рази