Що приготувати з баклажанів: ТОП-3 смачні та прості страви
Читайте, що приготувати з баклажанів — найкращі рецепти до літнього столу.
Настав сезон овочів і фруктів, а це означає, що треба встигнути насолодитися їхнім смаком та поекспериментувати на кухні. Один із найпопулярніших овочів — баклажани, зі специфічним смаком, з яких багато хто робить закрутки на зиму.
Насправді рецептів із баклажанів дуже багато, але зупинимось на трьох основних, які може приготувати кожен. Уже сьогодні можна обрати один із них і здивувати рідних смачною стравою. У публікації — рецепт котлет із баклажанів, салату та фаршированих човників.
Рецепт фаршированих баклажанів
Це смачно, соковито, корисно і красиво. Начинку можна варіювати: замість курки — інше м’ясо, додати гриби чи замінити сир моцарелою.
Інгредієнти:
- 6 баклажанів,
- 750 г курячого філе,
- 2 болгарські перці,
- 1 цибуля,
- 1 пучок кропу та петрушки,
- 5 зубчиків часнику,
- 150 г сиру,
- 4 помідори,
- сіль,
- перець,
- приправи.
Баклажани розрізати навпіл уздовж, вирізати серединку, зробивши човники. Посолити і залишити на 20 хвилин. М’якоть баклажанів подрібнити, залити водою з сіллю, притиснути тарілкою й також залишити на 20 хв. Нарізати цибулю, часник, курку, підсмажити на олії. Додати перець, потім м’якоть баклажанів (воду злити), спеції й тушкувати під кришкою кілька хвилин.
Помідори надрізати хрест-навхрест, залити окропом на 2 хвилини, зняти шкірку, подрібнити й додати до овочів. Додати зелень і ще протушкувати. Човники промити від солі, обсушити, викласти на деко, начинити і зверху посипати сиром. Запікати 25–30 хвилин при 180 градусах.
Рецепт котлет із баклажанів
Це незвична, але дуже смачна страва до літнього столу.
Інгредієнти:
- 2 баклажани,
- 2 помідори,
- 1 цибуля,
- 2 яйця,
- 80 г сиру,
- 2 зубчики часнику,
- 2,5 ст. л. манки,
- 1 ч. л. коріандру,
- 1 ч. л. цукру,
- пучок петрушки,
- 100 г панірувальних сухарів,
- 1 ч. л. куркуми,
- 1 ч. л. паприки,
- 7 ст. л. олії,
- 150 мл води,
- сіль.
Баклажани нарізати кубиками, тушкувати у воді 15 хв. Помідори, часник, зелень дрібно порізати, змішати з баклажанами. Додати сир, яйця, манку, спеції, добре вимісити. Якщо маса рідка — відтиснути через друшляк і дати постояти 10 хвилин. У сухарі додати паприку та куркуму. Сформувати котлети, обваляти й обсмажити з обох боків.
Салат із баклажанів
Смачний літній салат з копченим м’ясом та пікантною подачею.
Інгредієнти:
- 3 баклажани,
- 1 копчена куряча чверть,
- 1 перець,
- 70 г сиру,
- 70 г корейської моркви,
- 4 гілочки петрушки,
- 3 ст. л. майонезу,
- 1 помідор чері,
- 20 г волоських горіхів,
- 80 мл олії,
- листя салату,
- сіль.
Баклажани нарізати вздовж, обсмажити на олії, викласти на паперовий рушник і злегка посолити. Курку, перець і зелень подрібнити, перець трохи протушкувати. Змішати з сиром, корейською морквою, майонезом. Навколо склянки на тарілці викласти скибки баклажанів, начинку покласти в центр, загорнути краї. Прикрасити зеленню, чері, посипати горіхами.
Нагадуємо, як приготувати пиріжки із сиром на кип’яченій воді.