Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що приготувати з баклажанів: ТОП-3 смачні та прості страви

Читайте, що приготувати з баклажанів — найкращі рецепти до літнього столу.

Настав сезон овочів і фруктів, а це означає, що треба встигнути насолодитися їхнім смаком та поекспериментувати на кухні. Один із найпопулярніших овочів — баклажани, зі специфічним смаком, з яких багато хто робить закрутки на зиму.

Насправді рецептів із баклажанів дуже багато, але зупинимось на трьох основних, які може приготувати кожен. Уже сьогодні можна обрати один із них і здивувати рідних смачною стравою. У публікації — рецепт котлет із баклажанів, салату та фаршированих човників.

Читайте також:
Цей салат готується 5 хвилин, а вистачає його на декілька днів

Рецепт фаршированих баклажанів

Це смачно, соковито, корисно і красиво. Начинку можна варіювати: замість курки — інше м’ясо, додати гриби чи замінити сир моцарелою.

Інгредієнти:

  • 6 баклажанів,
  • 750 г курячого філе,
  • 2 болгарські перці,
  • 1 цибуля,
  • 1 пучок кропу та петрушки,
  • 5 зубчиків часнику,
  • 150 г сиру,
  • 4 помідори,
  • сіль,
  • перець,
  • приправи.

Баклажани розрізати навпіл уздовж, вирізати серединку, зробивши човники. Посолити і залишити на 20 хвилин. М’якоть баклажанів подрібнити, залити водою з сіллю, притиснути тарілкою й також залишити на 20 хв. Нарізати цибулю, часник, курку, підсмажити на олії. Додати перець, потім м’якоть баклажанів (воду злити), спеції й тушкувати під кришкою кілька хвилин.

Помідори надрізати хрест-навхрест, залити окропом на 2 хвилини, зняти шкірку, подрібнити й додати до овочів. Додати зелень і ще протушкувати. Човники промити від солі, обсушити, викласти на деко, начинити і зверху посипати сиром. Запікати 25–30 хвилин при 180 градусах.

Рецепт фаршированих баклажанів

Рецепт котлет із баклажанів

Це незвична, але дуже смачна страва до літнього столу.

Інгредієнти:

  • 2 баклажани,
  • 2 помідори,
  • 1 цибуля,
  • 2 яйця,
  • 80 г сиру,
  • 2 зубчики часнику,
  • 2,5 ст. л. манки,
  • 1 ч. л. коріандру,
  • 1 ч. л. цукру,
  • пучок петрушки,
  • 100 г панірувальних сухарів,
  • 1 ч. л. куркуми,
  • 1 ч. л. паприки,
  • 7 ст. л. олії,
  • 150 мл води,
  • сіль.

Баклажани нарізати кубиками, тушкувати у воді 15 хв. Помідори, часник, зелень дрібно порізати, змішати з баклажанами. Додати сир, яйця, манку, спеції, добре вимісити. Якщо маса рідка — відтиснути через друшляк і дати постояти 10 хвилин. У сухарі додати паприку та куркуму. Сформувати котлети, обваляти й обсмажити з обох боків.

Рецепт котлет із баклажанів

Салат із баклажанів

Смачний літній салат з копченим м’ясом та пікантною подачею.

Інгредієнти:

  • 3 баклажани,
  • 1 копчена куряча чверть,
  • 1 перець,
  • 70 г сиру,
  • 70 г корейської моркви,
  • 4 гілочки петрушки,
  • 3 ст. л. майонезу,
  • 1 помідор чері,
  • 20 г волоських горіхів,
  • 80 мл олії,
  • листя салату,
  • сіль.

Баклажани нарізати вздовж, обсмажити на олії, викласти на паперовий рушник і злегка посолити. Курку, перець і зелень подрібнити, перець трохи протушкувати. Змішати з сиром, корейською морквою, майонезом. Навколо склянки на тарілці викласти скибки баклажанів, начинку покласти в центр, загорнути краї. Прикрасити зеленню, чері, посипати горіхами.

Салат із баклажанів

Нагадуємо, як приготувати пиріжки із сиром на кип’яченій воді.