Щоб смак був більш насиченим: як правильно смажити печериці на грилі
Літо — це сезон пікніків. Крім традиційних шашликів, є чимало інших смаколиків, які можна готувати на мангалі. Наприклад, овочі чи гриби. Тому розповімо про те, як правильно смажити печериці на грилі.
Насамперед треба підготувати гриби. Для цього потрібно очистити їх від бруду за допомогою вологої ганчірки або м’якої щітки. Перед маринуванням печериці треба помити. Залежно від рецепту, гриби можна або залишити цілими, або розрізати навпіл.
Для того, аби смак грибів був більш насиченим і кращим, їх варто замаринувати перед тим, як смажити. Варіантів маринаду є безліч. Наприклад, можна змішати оливкову олію, соєвий соус, сіль, перець, улюблені спеції та часник. Або приготувати маринад зі сметани. Це вже на ваш смак.
Досвідчені кулінари кажуть, що маринувати печериці довго не потрібно. Достатньо залишити їх у маринаді на 15-20 хвилин. І далі вже можна смажити гриби.
Аби правильно смажити печериці, треба врахувати кілька нюансів. По-перше, гриль треба розігріти до середньої температури. Далі печериці треба викласти або на решітку, або ж нанизати на шампури.
По-друге, варто врахувати, що гриби не потрібно довго готувати. Достатньо смажити печериці з одного боку протягом 4-6 хвилин, а потім так само з іншого боку. Грибочки мають стати м’якими і трохи підрум’янитись.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як смажити креветки.