Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Ці два інгредієнти треба змішати і буде дуже смачно: як смажити креветки

Ці два інгредієнти треба змішати і буде дуже смачно: як смажити креветки

Ці два інгредієнти треба змішати і буде дуже смачно: як смажити креветки

Іноді хочеться приготувати щось смачненьке, але щоб це було легко і швидко. У такому випадку чудово підійдуть морепродукти, зокрема креветки. Їх можна посмажити. Але важливо знати, як правильно смажити креветки.

Є кілька простих правил, дотримуючись яких креветки не будуть пригоряти і смак морепродуктів приємно вразить. Не всі про них знають, але кухарі радо діляться своїми лайфхаками, якими користуються роками.

ВІДЕО ДНЯ

Насамперед зазначимо, що креветки можна смажити на будь-якій пательні, адже на смак це не впливає. Це може бути як алюмінієва, так і чавунна сковорідка. Але незалежно від того, на якій пательні ви готуватимете морепродукти, пам’ятайте, що їх треба постійно помішувати.

Читайте також:
Спеції додайте наприкінці: як правильно смажити кабачки
Реклама

Морепродукти виходять дуже смачними, якщо їх готують на вершковому маслі. Але є один нюанс — вершкове масло швидко горить. Проте вихід є — змішати вершкове масло з оливковою олією у пропорції 1:1. Завдяки цьому лайфхаку креветки не пригорять і вберуть у себе вершковий смак.

Важливо готувати ці морепродукти на добре розігрітій пательні і на великому вогні впродовж кількох хвилин. Завдяки цьому вони не встигнуть випустити багато рідити і не почнуть варитися. Багато креветок не слід ставити одразу на пательню, бо вони випустять сік і будуть не смажитись, а тушкуватись. Краще смажити морепродукти у кілька підходів.

Реклама

В залежності від розміру смажити креветки треба від 1 до 5 хвилин. До речі, до креветок гарно пасує розмарин та часник. Зі спеціями загалом можна експериментувати.

Нагадаємо, раніше видання писало про те, як правильно смажити рибу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно