Ці два інгредієнти треба змішати і буде дуже смачно: як смажити креветки

Іноді хочеться приготувати щось смачненьке, але щоб це було легко і швидко. У такому випадку чудово підійдуть морепродукти, зокрема креветки. Їх можна посмажити. Але важливо знати, як правильно смажити креветки.
Є кілька простих правил, дотримуючись яких креветки не будуть пригоряти і смак морепродуктів приємно вразить. Не всі про них знають, але кухарі радо діляться своїми лайфхаками, якими користуються роками.
ВІДЕО ДНЯНасамперед зазначимо, що креветки можна смажити на будь-якій пательні, адже на смак це не впливає. Це може бути як алюмінієва, так і чавунна сковорідка. Але незалежно від того, на якій пательні ви готуватимете морепродукти, пам’ятайте, що їх треба постійно помішувати.
Морепродукти виходять дуже смачними, якщо їх готують на вершковому маслі. Але є один нюанс — вершкове масло швидко горить. Проте вихід є — змішати вершкове масло з оливковою олією у пропорції 1:1. Завдяки цьому лайфхаку креветки не пригорять і вберуть у себе вершковий смак.
Важливо готувати ці морепродукти на добре розігрітій пательні і на великому вогні впродовж кількох хвилин. Завдяки цьому вони не встигнуть випустити багато рідити і не почнуть варитися. Багато креветок не слід ставити одразу на пательню, бо вони випустять сік і будуть не смажитись, а тушкуватись. Краще смажити морепродукти у кілька підходів.
РекламаВ залежності від розміру смажити креветки треба від 1 до 5 хвилин. До речі, до креветок гарно пасує розмарин та часник. Зі спеціями загалом можна експериментувати.
Нагадаємо, раніше видання писало про те, як правильно смажити рибу.