Потрібна квасоля і морква: як приготувати пісний салат для сім’ї з мінімум інгредієнтів

Приготувати пісний салат можна доволі швидко, якщо мати прості інгредієнти під рукою. Головні з них – квасоля і морква. Подаємо рецепт простої страви.
Ця пісна страва наситить організм білком, клітковиною та вітамінами, допомагають підтримувати енергію протягом дня. Загалом салати на основі бобових, свіжих овочів та зелені вважаються дуже добрими для тих, хто дотримується посту або просто прагне легкості.
Для рецепта потрібні такі інгредієнти:
- квасоля – 300 грамів,
- морква – 1 шт.,
- цибуля – 1/2 шт.,
- сік половини лимона,
- свіжа зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок,
- сіль – за смаком,
- оливкова олія – 50 мл.
Рецепт пісного салату
- Квасолю залийте холодною водою, додайте щіпку солі та залиште на ніч для набухання. Вранці злийте воду, промийте боби під проточною водою та відваріть до м’якості. Наприкінці варіння досоліть за смаком, але пам’ятайте, що частину солі вона вже увібрала раніше.
- Очищену моркву натріть на середній або великій тертці.
- У велику салатницю викладіть готову квасолю та терту моркву.
- Цибулю очистьте та наріжте тонкими напівкільцями.
- Зелень ретельно промийте, обсушіть паперовим рушником та дрібно посічіть. Можете використовувати кріп, петрушку або їх суміш – на ваш смак.
- Додайте нарізану цибулю та зелень до квасолі з морквою.
- Заправте салат: посоліть лише за потреби, полийте свіжим лимонним соком та оливковою олією. Ретельно перемішайте всі компоненти.
Раніше видання публікувало інформацію, що можна приготувати на пісну вечерю для всієї родини.