Як проходить "Медовуха Фест" в Ужгороді: мед ллється рікою, багато бограчу та овочі гриль
Сьогодні в Ужгороді – другий день та, власне, офіційне відкриття уже традиційного «Медовуха Фест». Триденний, восьмий за рахунком, фестиваль розгорнувся в самому центрі міста – на площах Театральній та Фенцика. Пасічники з усього Закарпаття привезли десятки сортів меду та медової продукції, ну і, звісно, медовухи, медового елю.
Володимир Лях, голова Асоціації пасічників Закарпаття, яка є ініціатором та головним організатором свята, привітав усіх учасників фестивалю. Запросив гостей свята не лише дегустувати мед, медовуху та інші смачні продукти з меду, а й послухати пізнавальні лекції, які проведуть досвідчені пасічники, зокрема, щоб знати, як правильно обирати мед, взяти участь у майстер-класах.
Розказати людям про те, як виглядає якісний мед, як його виготовляють – головна ідея фестивалю, – кажуть організатори. А ще – показати продукцію бджільництва та сільгоспвиробників.
Крім меду та медовухи можна придбати ще багато смачних та корисних продуктів бджільництва – пилок, прополіс, різноманітні солодощі на основі меду, вироби з воску. На фестивалі також – розмаїття сувенірів від народних майстрів, виробів з дерева, вовни, дитячі іграшки тощо. Варто поласувати і смачними закарпатськими стравами: бограчем, печеною картоплею, овочами на грилі. «Медовуха Фест» працюватиме у неділю, 19 лютого, з 12 до 18.00.
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль та міський голова Ужгорода Богдан Андріїв теж завітали на фестиваль, поспілкувалися з підприємцями, які привезли різноманітний товар, продегустували медову продукцію.